Η Αγία Φιλοθέη προστάτιδα της νεολαίας

  • Dogma
αγία φιλοθέη

Μία πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίας Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού με θέμα «Η Αγία Φιλοθέη ως προστάτιδα της νεολαίας».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί εντός του ιερού ναού στις 18:00 από τον Αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Μπόγρη, γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και Νεότητος.
Η Αγία Φιλοθέη, γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα. Οι ευσεβείς γονείς της ονομάζονταν Άγγελος και Συρίγα Μπενιζέλου.

Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία Φιλοθέη μετά από θερμή και συνεχή προσευχή. Ο Κύριος που ικανοποιεί το θέλημα εκείνων που Τον σέβονται και Τον αγαπούν, άκουσε την δέησή της. Και πράγματι, μια ημέρα η Συρίγα μπήκε κατά την συνήθειά της στο ναό της Θεοτόκου για να προσευχηθεί και από τον κόπο της έντονης και επίμονης προσευχής την πήρε για λίγο ο ύπνος. Τότε ακριβώς είδε ένα θαυμαστό όραμα. Ένα φως ισχυρό και λαμπρό βγήκε από την εικόνα της Θεομήτορος και εισήλθε στην κοιλιά της. Έτσι ξύπνησε αμέσως και έκρινε ότι το όραμα αυτό σήμαινε στην ικανοποίηση του αιτήματός της. Έτσι κι έγινε. Ύστερα από λίγο καιρό η Συρίγα έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο τη μονάκριβη θυγατέρα της.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ