Αγία Μαρίνα Βόνης: Παρέες νεαρών από όλη την Κρήτη φθάνουν με τα πόδια στη xάρη Tης

  • Dogma
μαρίνα

Νεαροί προσκυνήτες, παρέες με αγόρια και κορίτσια, οικογένειες με μικρά παιδιά με ένα τάμα στα χέρια φθάνουν εδώ και μέρες στη Μονή της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η Αγία Μαρίνα Βόνης, το  μεγαλύτερο προσκύνημα στην Κρήτη, μετά από δύο χρόνια πανδημίας  άνοιξε και πάλι τις πύλες του για να υποδεχθεί τους χιλιάδες πιστούς που θέλουν να λάβουν τη χάρη και την ευλογία της αγαπημένης τους Αγίας.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μητρόπολης Αρκαλοχωρίου, η οποία παρακάλεσε το προσκύνημα, να ξεκινήσει πολλές μέρες πριν την πανήγηρη και να συνεχιστεί και μετά ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού, πιστοί από όλη την Κρήτη αψήφησαν την ζέστη και τους ισχυρούς ανέμους και περπάτησαν χιλιόμετρα με τα πόδια από το Ηράκλειο, τη Χερσόνησο, τη Μεσσαρά, το Καστέλλι για να φθάσουν έγκαιρα και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του μοναστηριού.

agia-marina-voni2agia-marina-voni3agia-marina-voni4agia-marina-voni5agia-marina-voni10

Δέος και συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες με τους νέους σε ηλικία ανθρώπους να περπατούν σε επαρχιακούς δρόμους και δίπλα σε ελαιώνες με μοναδικό μέλημα και σκοπό την εκπλήρωση ενός τάματος ή την ένδειξη ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας προς την Αγία Μαρίνα.

«Χιλιάδες προσκυνήτες έχουμε και φέτος. Ήδη η ροή του κόσμου δηλώνει ότι όσοι προσκυνητές έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια, θα έρθουν και φέτος», ανέφερε στο cretapost ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Σημειώνεται τέλος ότι η Θεία Λειτουργία έγινε στον αύλειο χώρο της Μονής με προσκεκλημένους τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Πλάτωνα καθώς και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο.

agia-marina-voniagia-marina-voni6agia-marina-voni7agia-marina-voni8agia-marina-voni9

Πηγή: cretapost.gr

TOP NEWS