Αγία Σύνοδος, θρησκευτικά και εκλογές τα θέματα της Ιεραρχίας

  • Dogma
Συμπόσιο

Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος του Ιουνίου, το μάθημα των θρησκευτικών, το μέσο επικοινωνίας της Εκκλησίας και οι εκλογές για νέο Μητροπολίτη Καρπενησίου είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που ξεκινούν από αύριο.

Συνέρχεται από αύριο έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 8 Μαρτίου, από ώρας 6:30 έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της  Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της  Ιεράς Συνόδου της  Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο. Θα ακολουθήσει η Εισήγησις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού, με θέμα: «Περί της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου». Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως.

Την επομένη, Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 9:00,  θα  αναγνωσθούν και επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας. Κατόπιν θα παρουσιασθούν οι εισηγήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών: Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, με θέμα: «Περί της διδασκαλίας του Μαθήματος των Θρησκευτικών εις την Μέσην Εκπαίδευσιν» και Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ με θέμα: «Τροποποίησις Κανονισμού Συνοδικού Μεγάρου και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και η προοπτική αυτού». Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατ’ αρχάς η  ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια  η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, στην ψήφιση Κανονισμών και θα ασχοληθεί με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

TOP NEWS