Αγιασμός από τον Ιεραπύτνης στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

  • Dogma
αγιασμός

Σε μια ιδιαίτερη ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2024 στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο, η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Προηγήθηκε η Ακολουθία του Αγιασμού για το νέο έτος που τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο, ο οποίος και ευλόγησε τη βασιλόπιτα, που έκοψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, συμπροσευχομένου του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Δήμαρχοι Αγίου Νικολάου κ. Εμμανουήλ Μενεγάκης, Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης και Οροπεδίου κ. Γεώργιος Ἀθανασάκης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Λεων. Τερζής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Μιχαήλ Κλώντζας, εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού, Ελένη Βλάσση, εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού και Νεκτ. Παπαβασιλείου, Μέλος της Περιφερ. Επιτροπής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Μιχαήλ Τσιριλάκης, ο Διοικητής Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Γεροδήμος, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου κ. Χρύσα Σοφιανού, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γιώργος Μαμάκης και Αθανάσιος Κατσαγκόλης και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και Φορέων, καθώς και οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Χαιρετισμό και εγκάρδιες ευχές για το νέο έτος απηύθυναν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και η Βουλευτής Λασιθίου κ. Σπυριδάκη, οι οποίοι επεσήμαναν την ανάγκη συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των θεσμικών φορέων για την αναπτυξιακή πορεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και την ευημερία των πολιτών της.

Η εορταστική αυτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διανομή της Βασιλόπιτας και κερασμάτων, και την ανταλλαγή ευχών μεταξύ των παρισταμένων.

TOP NEWS