Αγιασμός έναρξης ομιλιών της Σχολής Γονέων της Αρχιεπισκοπής Κρήτης (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Τον αγιασμό τέλεσε, μέσα σε κλίμα χαράς, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ο Β ́.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022, τελέστηκε, στη Σχολή Γονέων του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο αγιασμός για την έναρξη των ομιλιών της, για το έτος 2022-2023.
Τον αγιασμό τέλεσε, μέσα σε κλίμα χαράς, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ο Β ́.

Παρέστησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Γεράκης, ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής Αιδεσιμολογιώτατος π. Τίτος Ασημινάκης, τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής, καθώς και αρκετοί νέοι, ζευγάρια και γονείς, συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους.

Στην προσφώνησή του προς τους παρισταμένους, μετά το πέρας του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ο Β ́ εξέφρασε τον έπαινο και την ευχαριστία του προς τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Μ.Ι. Αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Γεράκη και προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής για το έργο τους και την σημαντική προσφορά τους.

Επιπρόσθετα, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, με το μεστό και γεμάτο νοήματα θεολογικό λόγο του, αναφέρθηκε εκτενώς στο θεσμό του γάμου, τονίζοντας την παλαιότητά του, καθώς και στα σύγχρονα προβλήματα που αναδύονται μέσα που από τη συζυγία.

Επεσήμανε δε το γεγονός της διαπαιδαγώγησης των νέων, αλλά και των γονέων, υπογραμμίζοντας ότι η εκκλησία οφείλει να προετοιμάζει τους νέους και μέσω της φωτισμένης τοποθετήσεώς της να προλαμβάνει, να ευλογεί και να σώζει.

Αναφέρθηκε επίσης με ευχαριστία στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίο, που επί σειρά ετών εργάστηκε για την ευόδωση του έργου της Σχολής. Έκλεισε την προσλαλία του, ευχόμενος προς όλους τους παρευρισκομένους υγεία, δύναμη και ωφέλεια πνευματική.

Στη συνέχεια, αντιφώνησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης ο Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής της Σχολής, Αιδεσιμολογιώτατος π. Τίτος Ασημινάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη του, την στήριξή του και τους πατρικούς του λόγους.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά, με έμπνευση και δημιουργία.

TOP NEWS