Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά από τον Σύρου Δωρόθεο Β΄

  • Dogma
σύρου

Τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ στον παιδικό σταθμό και νηπιαγωγείο της Μητροπόλεως » Στην παλάμη του Θεού».

 

Το πρωί της Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο της Ιεράς Μητροπόλεως, με την επωνυμία «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», που στεγάζονται στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Κινίου, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Σύρου και Διευθυντού του Εκπαιδευτηρίου, Πρωτοπρ. Φλαβιανού Αλμπέσκου, των Διδασκαλισσών και εργαζομένων σ’ αυτό και των γονέων όλων των παιδιών, τα οποία κατέκλυσαν τον αύλιο χώρο του Σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε τους γονείς, που γεμίζουν, όπως είπε, με τις χαρούμενες φωνές τους την αυλή του Μοναστηριού και του Σχολείου, ευχήθηκε ο χρόνος αυτός να είναι απρόσκοπτος και καρποφόρος και διαβεβαίωσε ότι στο χώρο αυτό οι πάντες πράττουν το καλύτερο δυνατόν για τα παιδιά.

Επεσήμανε, τέλος, ότι η τοπική Εκκλησία χαίρει για δύο πολύ σημαντικά έργα στη Σύρο, τον Παιδικό Σταθμό και Νηπιαγωγείο, στην Ιερά Μονή Αγίας Βαρβάρας Κινίου και το Γηροκομείο, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Ταλάντων, στα οποία διακονούνται με αγάπη και στοργή οι πλέον ευαίσθητες ηλικιακές ομάδες, τα μικρά παιδιά και οι γέροντες.

IMG_1331 IMG_1345 IMG_1353

TOP NEWS