Αγιασμός για την έναρξη της νέας δικαστικής χρονιάς από τον Κερκύρας Νεκτάριο

  • Dogma
κερκύρας

Ο Δικηγορικός σύλλογος της Κέρκυρας απέστειλε πρόσκληση στο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, προκειμένου να έλθει στο δικαστικό μέγαρο να τελέσει τον αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, τέλεσε τον αγιασμό στην κεντρική αίθουσα τελετών του Δικαστικού μεγάρου, παρισταμένων του προέδρου του Εφετείου κ. Μιχαήλ Γεωργίου και των Εφετών, της προέδρου πρωτοδικών κ. Αικατερίνας Τσιτσεκλίδου και των πρωτοδικών, του εισαγγελέως των Εφετών κου Κωνσταντίνου Κουκούτση και των αντιεισαγγελέων, της εισαγγελέως των πρωτοδικών κας Καλούδας Αντωνάτου και των αντιεισαγγελέων , του Προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου Κέρκυρας κ. Ιωάννου Κοντού και των μελών του δικηγορικού συμβουλίου, και όλων των υπαλλήλων του δικαστικού μεγάρου.

Κατά την τέλεση του αγιασμού ο κ. Νεκτάριος μετά από τις συνηθισμένες ευχές για ευόδωση του έργου της Δικαιοσύνης, της αμερόληπτης Δικαιοσύνης, υπογράμμισε την αντιδιαστολή μεταξύ της θείας και της ανθρώπινης Δικαιοσύνης, το πόσο απέχει δηλαδή η μια από την άλλη.

Στην μια Δικαιοσύνη το κριτήριο του Θεού είναι η αγάπη του, που εντός της αγάπης εμπεριέχεται και η έννοια της Δικαιοσύνης του θεού, ενώ η Δικαιοσύνη των ανθρώπων στηρίζεται στον ποινικό κώδικα των νόμων, οι οποίοι νομοθετούνται από ανθρώπους, αλλά δεν είναι διαχρονικοί και αλλάζουν σύμφωνα με τις καιρικές μεταβολές. Ενώ ο νόμος του Θεού είναι αιώνιος και διαχρονικός.

Ο κ. Νεκτάριος προσευχήθηκε να έχουν την φώτιση και την χάρη του Θεού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, τις οποίες λαμβάνουν. Μετά το πέρας ανταπάντησε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου και τοποθετήθηκε επί των καίριων προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο δικαστικός κόσμος.
Εκ μέρους δε του συλλόγου παρετέθη μικρά δεξίωσις.

TOP NEWS