Αγιασμός Κοινωνικού Φροντιστηρίου Βιβλιοθήκης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

  • Dogma
αγιασμός κοινωνικού φροντιστηρίου

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016 τελέστηκε από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Συμεών Βολιώτη ο Αγιασμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Β.Ι.Α.Α.) για τη νέα σχολική χρονιά.

Η συμμετοχή των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και λοιπών στελεχών στην Ιερά Ακολουθία του Αγιασμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ήταν σχεδόν καθολική.

O Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και επαίνεσε ιδιαίτερα τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για την αφοσίωση τους στο θεσμό και το περίσσευμα της αγάπης τους προς τα παιδιά και τους νέους.

αγιασμός κοινωνικού φροντιστηρίου

αγιασμός κοινωνικού φροντιστηρίου

Εξέφρασε τη χαρά του που το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής θα διανύσει φέτος τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, επιδεικνύοντας εξαιρετική αντοχή στον αγώνα της αντιμετώπισης των συνεπειών της οικονομικής κρίσης. Συνεχάρη τους καθηγητές για το έργο τους και προέτρεψε τους μαθητές να μη φείδονται κόπων για την επίτευξη των στόχων τους, σημειώνοντας ότι ακόμη και το τέλειο έχει πάντοτε περιθώρια βελτίωσης. Τέλος, τόνισε με έμφαση τις σημαντικές πρωτοβουλίες και αξιόλογες ενέργειες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου πάνω στο ευαίσθητο θέμα της παιδείας και του πολιτισμού.

Ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Δρ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, καλωσόρισε παλαιότερους και νέους μαθητές, οι οποίοι φέτος στο σύνολό τους υπερβαίνουν τους τριακόσιους, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τα στελέχη για την αφοσίωσή τους στον θεσμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: “υπάρχουν καθηγητές που είναι κοντά μας από τον πρώτο και δεύτερο χρόνο λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και όμως παρά το μέγεθος της θυσίας δεν δείχνουν το παραμικρό σημάδι κοπώσεως, αλλά συνεχίζουν, με τον ίδιο ενθουσιασμό, να προσφέρουν μορφωτικά εφόδια στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κυρίως όμως παράδειγμα ζωής”.

Ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου τόνισε ότι παράπλευρες αλλά όχι λιγότερο σημαντικές ωφέλειες του θεσμού είναι οι υγιείς και ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσονται στη διάρκεια της χρονιάς, η κοινωνικοποίηση των παιδιών, η φιλία που δημιουργείται μεταξύ τους, και μάλιστα μεταξύ παιδιών που κατοικούν σε διαφορετικές γειτονιές, αλλά και ο ισχυρός δεσμός αγάπης μεταξύ δασκάλων και μαθητών. Οι γονείς και δάσκαλοι των μαθητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Β.Ι.Α.Α. έχουν κάθε λόγο να νιώθουν περήφανοι για τις επιδόσεις των μαθητών και των τελειόφοιτων της περσινής χρονιάς στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Υπήρξαν αρκετοί μαθητές που αρίστευσαν και οι περισσότεροι εισήχθησαν σε σχολή της πρώτης ή δεύτερης επιλογής τους.

αγιασμός κοινωνικού φροντιστηρίου αγιασμός κοινωνικού φροντιστηρίου

Η θερμή συμμετοχή των παρευρισκομένων στην Ιερή Ακολουθία του Αγιασμού, και τα όσα ακολούθησαν, οι ζωηρές συζητήσεις, οι επανασυνδέσεις των παλαιοτέρων συμμαθητών και οι γνωριμίες με τους καινούργιους, τα χαμογελαστά πρόσωπα μαθητών, καθηγητών και όλων των στελεχών δημιούργησαν ένα κλίμα αισιοδοξίας και ευφορίας εις πείσμα των δύσκολων καιρών.

TOP NEWS