Αγιασμός στη Σχολή Βυζ. Μουσικής στον Αλμυρό

  • Dogma
αγιασμός

Τον επίσημο Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας του Παραρτήματος της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης Δημητρίάδος κ. Ιγνάτιος, την Τετάρτη 25/10, στο Κέντρο Νεότητας Αλμυρού.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο Δ/ντής της Σχολής Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, οι Καθηγητές του Παραρτήματος Πρωτ. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, Δημήτριος Μανώλης και Παναγιώτης Σιαμούρης, οι μαθητές και γονείς.

Μετά τον Αγιασμό, ο π. Επιφάνιος προσφώνησε τον Σεβασμιώτατο και αναφέρθηκε στην ιστορία του Παραρτήματος, το οποίο συμβάλλει, επί σειρά ετών, στην ανάδειξη νέων Ιεροψαλτών, που στελεχώνουν πλέον τα ιερά Αναλόγια της επαρχίας Αλμυρού, κυρίως, όμως, συμβάλλει στην ανάπτυξη εκκλ/κού και λειτουργικού ήθους στους σπουδαστές του.

Από τη μεριά του, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη άπαντες για την προσπάθεια, επαίνεσε το έργο της Σχολής και στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά της στα Λειτουργικά πράγματα της Τοπικής μας Εκκλησίας, όσο και στην εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας από τους μαθητές, καθώς η υμνολογία της Εκκλησίας μας, που επενδύει μελωδικά η μουσική της, είναι γραμμένη στην Ελληνική.

αγιασμός 20171025_sxvm_alm_2 20171025_sxvm_alm_5 20171025_sxvm_alm_7

TOP NEWS