Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Γιαννιτσών

  • Dogma

Τον Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016-2017 στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας τέλεσε την Δευτέρα ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Κέντρο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών, όπου λειτουργούν τα γραφεία της Σχολής. Παρόντες ήταν τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής της Σχολής Αρχιμανδρίτης Στέφανος Δέβρελης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και κ. Αθανάσιος Δημητρίου, Λογιστής της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέας της Σχολής. Παρέστησαν επίσης ο Αρχιερατικός Επίτροπος Γιαννιτσών Πρωτοπρ. Ιωάννης Σπυρίδης, ο Πρωτοπρ. Κυριακός Ηλιόπουλος, εφημέριος της ενορίας και ο διάκονος της Ι. Μητροπόλεως π. Κοσμάς Γρηγοριάδης, ο Διευθυντής της Σχολής Πρωτοψάλτης Αριστοτέλης Βογιατζόγλου, οι καθηγητές της Σχολής και μεγάλος αριθμός μαθητών.

unnamed-3
Κατά την σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος και ιδρυτής της Σχολής από το έτος 2003 υπογράμμισε την συνεχή αύξηση των μαθητών της, ο αριθμός των οποίων ανήλθε στους 220 για το τρέχον έτος, και ερμήνευσε την αύξηση αυτή ως ένδειξη ζωηρού ενδιαφέροντος για την παραδοσιακή βυζαντινή μουσική και την ιερή ψαλμωδία από άνδρες και γυναίκες ακόμη και μεγαλυτέρων ηλικιών, γεγονός που τεκμηριώνεται και από την συνεχή αύξηση αυτού του ενδιαφέροντος σε όλες της περιοχές και τις μητροπόλεις της Ελλάδος. Βασική αιτία αυτού του ενδιαφέροντος, σημείωσε, είναι το μεράκι και η υπομονή των διδασκόντων. Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όλοι οι μαθητές της Σχολής να χαρακτηρίζονται από αυτό το ζωηρό ενδιαφέρον και τον ζήλο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρξει σπουδαία καρποφορία και πολλοί από τους μαθητές θα αξιωθούν να υπηρετήσουν τα ιερά αναλόγια προς δόξαν Θεού.

Τα μαθήματα της Σχολής έχουν ήδη αρχίσει, ενώ από τον Οκτώβριο λειτουργεί ιδιαίτερο ιστολόγιο της Σχολής σε σύνδεση με τον δικτυακό τόπο της Ιερά Μητροπόλεως στη διεύθυνση www.imepa.gr (sbm-imepa.blogspot.gr).

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ