Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στη Σύρο

  • Dogma
σύρου

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τους σπουδαστές και τους προέτρεψε να φέρουν και άλλους, που θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν το τάλαντο, που ενδεχομένως έχουν

Επί τη ενάρξει, για δεύτερη χρονιά, των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Σύρου «Νεόφυτος Βάμβας», η οποία στεγάζεται στην αίθουσα « Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και στα μαθήματα της οποίας προσετέθησαν από εφέτος και μαθήματα Παραδοσιακής Μουσικής, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε Αγιασμό, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Κοντού και του εκ των Εφημερίων του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Οικον. Λουκά Βασάλου, και την παρουσία του Διευθυντού της και Πρωτοψάλτη του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως κ. Βασιλ. Χασανδρινού, των Διδασκόντων και των μέχρι σήμερα εγγραφέντων σπουδαστών της Σχολής.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ καλωσόρισε τους σπουδαστές και τους προέτρεψε να φέρουν και άλλους, που θα έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν το τάλαντο, που ενδεχομένως έχουν, και θα μυηθούν στο μεγαλείο της Βυζαντινής και παραδοσιακής μας μουσικής κληρονομιάς και θα περικοσμήσουν και τα αναλόγια των Ναών μας.

Ευχαρίστησε το Λύκειο Ελληνίδων και την Πρόεδρό του κα Χριστίνα Λιγοψυχάκη, που προσέφεραν ένα «κανονάκι» για τις διδακτικές ανάγκες της σχολής και ευχήθηκε σε όλους καλή επίδοση στη γνώση της Βυζαντινής και Παραδοσιακής μας μουσικής, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διευθυντή της Σχολής κ, Βασ. Χασανδρινό και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε σε όλους κάθε ευλογία Κυρίου στη ζωή και τα έργα τους.

TOP NEWS