Αγιασμός στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας

  • Dogma
Θεσσαλιώτιδος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της πόλεώς μας, το οποίο και απέμεινε σε όλη την Ελλάδα μετά το κλείσιμο των Ι.Σ.Δ.Ε. Καλαμάτας και Κατερίνης, συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου .

Τα μαθήματα του Σχολείου ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, ωστόσο εξαιτίας της συμμετοχής του Σεβασμιωτάτου στις εργασίες του Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αγιασμός έλαβε χώρα την Τρίτη 11 του μηνός Οκτωβρίου. Στην Ακολουθία του Αγιασμού παρευρέθησαν, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος, διευθυντής της εστίας του Σχολείου, ο διευθυντής του Ι.Σ.Δ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Παπαευθυμίου, ο διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής κ. Ιωάννης Παπαχρόνης, ο καθηγητής αυτής κ. Ηλίας Καπέλλας, ο δεξιός ψάλτης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης κ. Κυριαζής Δασκαλούδης, καθώς και σπουδαστές κληρικοί και λαϊκοί, οι οποίοι ανέρχονται στα εξήντα (60) περίπου άτομα μετά τη συγχώνευση των Ιερατικών Σχολείων.

μεσσηνίας sam_9503_custom sam_9506_custom sam_9510_custom sam_9516_custom sam_9519_custom

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε σε όλους τις ευχαριστίες του για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή και καρποφόρα χρονιά. Μεταξύ άλλων ανέφερε στους σπουδαστές και το εξής: «Εκμεταλλευτείτε τη γνώση που σας προσφέρετε εδώ, μην αφήνετε ο χρόνος να περνάει άσκοπα. Μετέχετε στις ακολουθίες του Ναού του Αγίου Μηνά καθημερινά, να αγωνίζεσθε, να έχετε όσο το δυνατόν περισσότερη πνευματική ζωή. Για ό,τι χρειαστείτε η τοπική μας Εκκλησία θα είναι δίπλα σας».

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ