Αγιασμός στο Ρ/Σ της Μητρόπολης Καλαβρύτων

  • Δόγμα

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή δημιουργική και πνευματικά καρποφόρα ιεραποστολική χρονιά στον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο και τους παραγωγούς των ραδιοφωνικών εκπομπών και τους ευχαρίστησε για την ευλογημένη εθελοντική τους προσπάθεια, καθώς μέσα από τις εκπομπές τους καλλιεργούν στους ακροατές την πίστη στον Χριστό

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2023, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως «Διακονία και Μαρτυρία», ο οποίος εκπέμπει στα 91,2 MHz των FM.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή δημιουργική και πνευματικά καρποφόρα ιεραποστολική χρονιά στον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού κ. Παναγιώτη Σπηλιόπουλο και τους παραγωγούς των ραδιοφωνικών εκπομπών και τους ευχαρίστησε για την ευλογημένη εθελοντική τους προσπάθεια, καθώς μέσα από τις εκπομπές τους καλλιεργούν στους ακροατές την πίστη στον Χριστό, την αγάπη για την Εκκλησία και τον ζήλο για τη μετοχή στα Ιερά Μυστήρια και ιδίως στο Μυστήριο της Μετανοίας, της Ιεράς Εξομολογήσεως και της Θείας Ευχαριστίας, μέσω της οποίας ο άνθρωπος ενώνεται με τον Χριστό και με τη Χάρη του Θεού πορεύεται στη ζωή του.

«Σε μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά αντικαθίστανται από νέες νοοτροπίες, ξένες προς το εκκλησιαστικό ήθος, η Εκκλησία αποτελεί τη μόνη ελπίδα για τον σύγχρονο άνθρωπο που επιζητεί απεγνωσμένα ελπίδα, φως και δύναμη στη ζωή του. Η οδός για να βγει από τα αδιέξοδά του είναι η μετάνοια.», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, προτρέποντας ταυτόχρονα τους παραγωγούς να αφιερώσουν το νέο ραδιοφωνικό έτος στη μετάνοια.

Εν αναμονή δε της αγιοκατατάξεως του οσίου Χριστοφόρου του Παπουλάκου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την επιθυμία να προβληθεί μέσα από τις εκπομπές η προσωπικότητα και η δράση του.

Τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Προκάτοχό του Σεβασμιώτατο Γέροντα Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιο, ο οποίος ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό πριν 27 χρόνια, προσφέροντας στον λαό της Ιεράς Μητροπόλεως ένα πολύτιμο εφόδιο, μέσα από το οποίο κάθε ακροατής ευρίσκει ανάπαυση, συντροφιά, πνευματική ανάταση, παρηγορία και προπάντων ενίσχυση στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

Aς σημειωθεί ότι ο Σταθμός μεταδίδει το πρόγραμμά του κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 18.00-21.00 και προβάλλει τις κάτωθι εκπομπές:

«Η Γλώσσα μου»: Παραγωγοί οι Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βενιανάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, και η κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, Φιλόλογος.

«Η Φωνή της Εκκλησίας»: Παραγωγός ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων.

«Σκαλοπάτια: Αναβαθμοί στην κλίμακα της χριστιανικής ζωής.» Παραγωγός ο κ. Παναγιώτης Αχιλλιάς, Φιλόλογος – Θεολόγος.

«Κοντά στην Οικογένεια»: Παραγωγός η κ. Σοφία Κουτρίκη, Φιλόλογος.

«Λογοτεχνικές Σελίδες»: Παραγωγός  η κ. Γεωργία Καλύβα, Φιλόλογος.

   «Ερμηνεία στα κείμενα της Παλαιάς Διαθήκης»: Παραγωγός ο κ. Δημήτριος  Βελαώρας, Φιλόλογος.

«Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής»: Παραγωγός ο κ. Βασίλειος Μπίκος, Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής.

«Από την Φιλολογία των Πατέρων»: Παραγωγός η κ. Αικατερίνη Σωτηρίου, Φιλόλογος.

«Στα Μονοπάτια της Ιστορίας»: Παραγωγός η κ. Βάνα Μπεντεβή, Φιλόλογος- Ιστορικός.

«Ο όσιος Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, ο Παπουλάκος»: Παραγωγός η κ. Μαρία Παπαγεωργίου, Μουσικός.

«Αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου»: Παραγωγός ο κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος, Φιλόλογος.

Νέα εκπομπή αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Σταθμού κατά τη νέα περίοδο στην οποία παραγωγός θα είναι  ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως.

TOP NEWS