Αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Μπελέτσι

  • Dogma
αγιασμός

Στις Αφίδνες και στην γραφική λίμνη Μπελέτσι τελέστηκε κατά τα Θεοφάνεια ο αγιασμός των υδάτων.

Στην ακολουθία προεξήρχε ο o Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και συμμετείχε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αφιδνών, Αρχιμ. Τιμοθέος Αναγνωστάκης.

Από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρέστη ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσης και οι συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε για την συνδρομή και την οργάνωση της τελετής ο π. Τιμόθεος.

Η παρουσία του κόσμου, παρά το δριμύ ψύχος και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ήταν και φέτος μεγάλη, καθώς χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό μέσα σ’ ένα κατάφυτο και γραφικό τοπίο.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου είπε πως είναι ευχάριστο γεγονός που για δέκατη χρονιά, συνεχίζεται το έθιμο αυτό με την συμμετοχή του κόσμου, ενώ επαίνεσε τα παιδιά που βούτηξαν για το Σταυρό, ευχόμενος ο Βαπτιστής Ιωάννης να τα οδηγεί στην ζωή τους.

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή λίμνη που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, στην περιοχή Αγία Τριάδα της κοινότητας Αφιδνών. Πρόκειται για τεχνητή λίμνη η οποία δημιουργήθηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75. Σήμερα αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο της περιοχής καθώς απαντώνται αποδημητικά πουλιά όσο και μόνιμα νηκτικά (πάπιες, κύκνοι) καθώς και νεροχελώνες και ψάρια, κυρίως κυπρίνοι και χέλια.

αγιασμός

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ