Αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι του Μόχλου Σητείας

  • Dogma
αγιασμός

Λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιανουαρίου 2024, στις 2.00. μ.μ. της κυριώνυμης ημέρας των Θεοφανείων, τελέσθηκε στο λιμανάκι του γραφικού οικισμού του Μόχλου Σητείας, κατά το έθιμο των τελευταίων ετών, ο καθαγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Νωρίτερα με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και με τη συμμετοχή των Εφημερίων των Ενοριών Σφάκας και Τουρλωτής, του Δημάρχου Σητείας κ. Γεωργίου Ζερβάκη, του Διοικητή της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχου κ. Ιωάννου Δρακάκη, του Αντιδημάρχου κ. Ιωάννου Δασκαλάκη, των Ιεροψαλτών, των ενοριτών και αρκετών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής σχηματίσθηκε πομπή από τον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου Μόχλου που κατέληξε στην προβλήτα του οικισμού, όπου ο Σεβ. τέλεσε την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων και έριψε τον Σταυρό στη θάλασσα. Νεαροί κολυμβητές βούτηξαν και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό.

Στο τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένη χρονιά με πλούσιο τον φωτισμό και τη χάρη του Επιφανέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού του Τριαδικού Θεού στη ζωή και τα έργα όλων. Επίσης εόρτιες ευχές προς τον συγκεντρωμένο κόσμο απηύθυνε και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Ζερβάκης.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι των Ενοριών Σφάκας Πρωτ. Εμμανουήλ Συντυχάκης και Τουρλωτής Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρόντες ήταν εκτός από τους προαναφερθέντες ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σφάκας κ. Κυριακάκης, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων Σφάκας κ. Νίκος Μαυροματάκης καί Τουρλωτής κ. Δημήτριος Μάλλιος, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και αρκετός κόσμος από την ευρύτερη περιοχή.

TOP NEWS