Άγιο Φως: Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή στην Αθήνα

  • Dogma
άγιος φως

Με την καλούμενη επισημότητα και θρησκευτική τάξη έφτασε λίγο μετά τις 20:00 από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το Άγιο Φως, με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Το Αγιο Φως προσγειώθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, στην 112η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, περίπου στις 8 το βράδυ, με τιμές αρχηγού κράτους.

Ακολουθεί η μεταφορά του με ιδιωτικό ελικόπτερο στο αεροδρόμιο Αθηνών, και από εκεί θα από όπου θα μεταφερθεί σε ολες τις  μεγάλες πόλεις με εσωτερικές πτήσεις.

Τελετής Αφής Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα

«Το φως της Αναστάσεως του Χριστού, και άρα το φως το οποίο εξήλθε εκ του Παναγίου Τάφου να φωτίζει τις διάνοιες των ανθρώπων και να θερμαίνει τις καρδιές τους», ευχήθηκε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ’.

Παραδίδοντας το ‘Αγιο Φως στον επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, Μάρκο Μπόλαρη, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Πατριαρχείο μετά την Αφή του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο, ευχήθηκε επίσης σε όσους έχουν αμφιβολίες και προβλήματα, το ‘Αγιος Φως να τους φωτίσει και να τους οδηγήσει στην οδό της αληθείας. Η Ορθοδοξία δεν είναι κουλτούρα, είναι το φως της αληθείας, υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «για την κατανόησή του και την ευαισθησία του ως προς την αποστολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που δεν είναι μόνο πνευματική και θρησκευτική, είναι αποστολή του γένους των ευσεβών ορθοδόξων, ιδιαιτέρως είναι η αποστολή του ευσεβούς ημών έθνους, που ήταν και παραμένει πάντοτε η μαρτυρία του Ευαγγελίου του Χριστού, της αγάπης και της δικαιοσύνης»

Την αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα κ. Δαμιανός, καθώς και οι βουλευτές Γεωργία Γιαννιά, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Γιάννης Καραγιάννης και ως εκπρόσωποι της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος και Θανάσης Μπούρας.

 

TOP NEWS