Άγιο Όρος – Κορονοϊός: Ακόμα ένας μοναχός νεκρός – Πάνω από 50 τα θύματα στη Αθωνική Πολιτεία

  • Dogma
όρος

Άγιο Όρος: Πάνω από 50 εκτιμάται ότι είναι οι μοναχοί που έχουν καταλήξει από κορονοϊό, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Ιερά Μονή Φιλοθέου, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα και μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει χάσει πέντε μοναχούς. Ένας ακομα 57χρονος μοναχός, αυτή τη φορά από την Ιερά Μονή Ζωγράφου με καταγωγή από τη Γεωργία νικήθηκε απο τον κορονοϊό, ενώ με ήπια συμπτώματα νοσούν κα  τρεις μαθητές της Αθωνιάδας.

Στο Άγιον Όρος, που βράζει από κορονοϊό, ένας ακόμη μοναχός εκοιμήθη σήμερα. Πρόκειται για τον π. Γαβριήλ, ηλικίας 57 χρόνων, με καταγωγή από τη Γεωργία, ο οποίος εγκαταβιούσε στην Ιερά Μονή Ζωγράφου.

Επιπλέον, τρεις μαθητές της Αθωνιάδας Σχολής στις Καρυές εντοπίστηκαν  κατά στη διάρκεια του εβδομαδιαίου ελέγχου, θετικοί στον κορωνοϊό και βρίσκονται στους κοιτώνες σε απομόνωση.
Οι μαθητές έχουν ήπια συμπτώματα και προς το παρόν δεν χρειάζονται ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο ένας από αυτούς είχε επισκεφτεί το Σαββατοκύριακο την Ιερά Μονή Γρηγορίου, που είναι «κηδεμόνας» του, ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονταν όλο αυτό το διάστημα στις Καρυές.

Όλοι οι μαθητές της Αθωνιάδας υποβλήθηκαν τη Δευτέρα στον καθιερωμένο έλεγχο με self test και όλτα τα τεστ ήταν αρνητικά, ο έλεγχος όμως που επαναλήφθηκε σήμερα έδειξε πως οι τρεις μαθητές είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

 

 

 

TOP NEWS