Άγιο Όρος – Κορονοϊός: Νεκρός μοναχός – Ήθελε να εμβολιαστεί και δεν τον άφηναν

  • Dogma
όρος

Ανεμβολίαστοι ήταν και οι δύο μοναχοί από το Άγιο Όρος που έφυγαν από τη ζωή λόγω κορονοϊού, οι οποίοι είχαν νοσήσει βαριά και είχαν διασωληνωθεί. Σήμερα Κυριακή (7.11.2021) έγινε γνωστός ο θάνατος του 59χρονου μοναχού, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο ενός άλλου μοναχού από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, που ήταν και το πρώτο θύμα του νέου κύματος του ιού.

Όπως αναφέρθηκε και στην τηλεόραση του MEGA, ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος, είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

Παράλληλα, στο Άγιο Όρος, παλεύουν με τη ζωή τους και άλλοι τρεις μοναχοί, οι οποίοι νόσησαν με κορονοϊό και είναι επίσης ανεμβολίαστοι.

Πώς έφτασε ο κορονοϊός και πάλι στο Άγιο Όρος

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και πληροφορίες, οι αρχές κάνουν λόγο για πολλούς προσκυνητές από τα Βαλκάνια, κυρίως από τη Ρουμανία, οι οποίοι μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στο Άγιο Όρος και έτσι εξαπλώθηκε και πάλι ο κορονοϊός, ο οποίος έχει κάνει νέο σφοδρό χτύπημα, με δύο μοναχούς νεκρούς και τρεις διασωληνωμένους.

TOP NEWS