Άγιοι Τόποι, 7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή από τη Μητρόπολη Κερκύρας

  • Δόγμα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ποτά, αχθοφορικά, γεύμα στην Τιβεριάδα (περίπου 25 Ευρώ), ανάβαση με mini bus στο Σαρανταρίο Όρος (10 Ευρώ) και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας διοργανώνει 7 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή 11/11– 17/11/2023

Πρόγραμμα

11/11 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Συγκέντρωση στις 18:00 στο αεροδρόμιο Κέρκυρας, όπου με πτήση της Aegean Airlines αναχωρούμε μέσω Αθηνών στις 20:20 για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Τελ Αβίβ στις 00:55 και αναχώρηση για Ιεροσόλυμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

12/11 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
Πρωινό και επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Βασιλικής της Γεννήσεως του Ιουστινιανού για να προσκυνήσουμε στο σπήλαιο τη Φάτνη, όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Διασχίζοντας το Χωρίο των Ποιμένων θα επισκεφθούμε το σπήλαιο στην ιερά μονή Δόξα εν Υψίστοις, όπου άγγελος έδωσε τα χαρμόσυνο μήνυμα στους ποιμένες. Ακολούθως με μικρά λεωφορεία θα καταλήξουμε στην έρημο της Λαύρας της Ι. Μονή Αγίου Σάββα, ένας χώρος- όαση μέσα στην έρημο με την παρουσία πολλών αγίων μορφών (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας), και την Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Πανοραμικά θα θαυμάσουμε την Αγία πόλη από το όρος των ελαιών. Ο δρόμος στη συνεχεία μας οδηγεί στη Γεθσημανή, κ στον κήπο της προδοσίας, όπου ευλαβικά θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ – Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Εκτός από το θεομητορικό μνήμα θα προσκυνήσουμε και τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Θα περάσουμε στον κήπο της προσευχής κ της προδοσίας του Κυρίου μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Παρακολούθηση της βραδινής Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Διανυκτέρευση.

13/11 ΔΕΥΤΕΡΑ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό. Αναχώρηση για την Άνω Γαλιλαία στο θεοβάδιστο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου ευρίσκεται το μοναστήρι. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ εκεί όπου η Παναγία μας δέχθηκε το χαρμόσυνο από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στο δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Καθοδόν θα δούμε και το όρος των Μακαρισμών, όπου έγινε ο πολλαπλασιασμός των άρτων και το επτάπηγο. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Προαιρετικά γεύμα με το ψάρι της λίμνης Τιβεριάδος. Επιστροφή ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

14/11 ΤΡΙΤΗ: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Στη συνέχεια σε αναπαράσταση της μαρτυρικής πορείας του Κυρίου, την οδό του Μαρτυρίου, θα ξεκινήσουμε από το Πραιτώριο για να καταλήξουμε στον Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, το Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

15/11 ΤΕΤΑΡΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΒΗΘΑΝΙΑ –ΧΟΤΖΕΒΑΣ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη τού Λαζάρου την Βηθανία, εκεί όπου ο Χριστός συνάντησε τις αδελφές του Λαζάρου πριν την ανάσταση του, την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Ο Δρόμος στην συνέχεια μας οδηγεί στην περιοχή της ερήμου της Ιεριχού, όπου θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Χοζεβά. Ακολούθως το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι
της Παλαιστίνης. Κατόπιν θα επισκεφθούμε την μονή του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην έρημο του Ιορδάνη ποταμού. Επόμενος σταθμός το μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου και διασχίζοντας την πόλη της Ιεριχούς θα καταλήξουμε στο Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Στάση στον Ιορδάνη ποταμό στο πραγματικό σημείο της βαπτίσεως. Επιστροφή ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

16/11 ΠΕΜΠΤΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΣΑΜΑΡΕΙΑ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και επίσκεψη στη Λύδα, στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας (εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες), όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με τη Σαμαρείτιδα. Εδώ φυλάσσεται το χαριτόβρυτο σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα και χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στα μικρά μοναστηράκια εντός της παλιάς Πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

17/11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ
Στις 01:00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα στις 05:20 και στη συνέχεια ανταπόκριση για Κέρκυρα στις 13:00. Άφιξη στην Κέρκυρα στις 14:00.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 1.300 ΕΥΡΩ / ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 460 ΕΥΡΩ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
• Αεροπορικό εισιτήριο ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ
• Φόρους αεροδρομίων / Μία Αποσκευή έως 23 κιλά + μία χειραποσκευή έως 8 κιλά.
• Διανυκτερεύσεις (6) στο ξενοδοχείο Gloria 3* στην παλιά πόλη, με πρωινό και ένα γεύμα.
• Εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
• Ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ / Μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα.
• Φιλοδωρήματα ( υποχρεωτικά).
• Ξεναγός – Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας.
• Ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης.
• Ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του γραφείου μας.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους ποτά, αχθοφορικά, γεύμα στην Τιβεριάδα (περίπου 25 Ευρώ), ανάβαση με mini bus στο Σαρανταρίο Όρος (10 Ευρώ) και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 6 ΜΗΝΗΣ ΙΣΧΥΟΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ | ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Α3 287 11/11 ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ 20:20-21:20

A3 549 17/11 TEL AVIV – ΑΘΗΝΑ 05:20– 07:30

Α3 924 11/11 ΑΘΗΝΑ– ΤΕΛ ΑΒΙΒ 22:55-00:55

A3 549 17/11 ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 13:00– 14:00

Παρατηρήσεις:
• Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 Ευρώ κατ’ άτομο έως 01/09/2023.
• Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 20/10/2023.
• Το πρακτορείο διατηρεί δικαίωμα σχετικής τροποποιήσεως του προγράμματος, εάν καιρικές συνθήκες, λόγοι ανωτέρας βίας, ή τεχνικοί λόγοι καθιστούν τούτο αναγκαίο.
• Για ακυρώσεις έως 61 μέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 60-41 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 40-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής.
• Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες Ευρώ και Δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 28/03/2023 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων.

TOP NEWS