Άγιος Όρος: Μοναχός χαροπαλεύει στην εντατική! Εφιάλτης ο κορωνοϊός στο “Περιβόλι της Παναγιάς”

  • Dogma
όρος

Το Άγιο Όρος σε κατάσταση συναγερμού με τα τεστ να είναι αλλεπάλληλα. Ο κορονοϊός προβληματίζει και αναστατώνει μοναχούς και επισκέπτες…

Όσο το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξακολουθεί να παραμένει και να πραγματοποιεί τεστ κορονοϊού σε Μονές και Σκήτες του Αγίου Όρους, τόσο η αγωνία για την ύπαρξη νέων κρουσμάτων στο “Περιβόλι της Παναγιάς” φουντώνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr χθες ολοκληρώθηκαν δεκάδες τεστ στην Αθωνιάδα Σχολή στις Καρυές, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν όλα αρνητικά. Σήμερα το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρεθεί στη Λακκοσκήτη ή Σκήτη του Αγίου Δημητρίου προκειμένου να πάρει δείγματα από τουλάχιστον 40 μοναχούς και προσωπικό μετά το ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στον ιό που βρέθηκε την Δευτέρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως εκτός από τον 85χρονο μοναχό που μεταφέρθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάκτως στο Παπανικολάου και είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19, ένα ακόμα θετικό κρούσμα από την Μονή του Αγίου Παύλου είχε μεταφερθεί λίγες ημέρες νωρίτερα στο νοσοκομείο και συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Αναφορικά με τα θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν στο Άγιο Όρος ως επιβεβαιωμένα καταγράφονται συνολικά 13 με τα 8 να είναι από την Μονή του Αγίου Παύλου, 1 στη Χιλανδαρίου, 1 στη Λακκοσκήτη και 3 όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στη Σκήτη Μπογορόδιτσα ή Σκήτη Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

TOP NEWS