«Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό»: Απόψε το τελευταίο επεισόδιο του Α’ Κύκλου

  • Dogma
Παϊσιος

Η σειρά  του MEGAγια το βίο του Αγίου Παϊσίου που έκλεψε τις καρδιές των τηλεθεατών, σαρώντοντας την τηλεθέαση στην prime time, ρίχνει σήμερα την αυλαία του Α’ Κύκλου. 

Ο Α’ κύκλος της βιογραφικής σειράς «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό», που συγκίνησε το τηλεοπτικό κοινό, ολοκληρώνεται σήμερα, Πέμπτη 7 Απριλίου 2022. Στο 9ο επεισόδιο, παρακολουθούμε τον Αρσένιο στα τελευταία χρόνια της κοσμικής ζωής, στο πλευρό της οικογένειάς του στην Κόνιτσα, ενώ στη συνέχεια, στα πρώτα του βήματα στο μοναχισμό στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου.

Τί θα δούμε στο τελευταίο αποψινό επεισόδιο του Α’ κύκλου:
Ο Αρσένιος, ακολουθώντας τη συμβουλή του Γέροντα Κυρίλλου, επιστρέφει στο σπίτι του για να βοηθήσει την οικογένειά του να ανταποκριθεί στον καθημερινό αγώνα, προκειμένου να φτιάξει την προίκα της μικρής αδελφής του, της Χριστίνας. Μένει στην Κόνιτσα και δουλεύει σκληρά για τρία ολόκληρα χρόνια.

Τη στιγμή που ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην οικογένειά του, εγκαταλείπει τα εγκόσμια για να πάει να μείνει οριστικά πλέον στο Άγιο Όρος.

Φθάνει στην Ιερά Μονή Εσφιγμένου και με  την καθοδήγηση του Ηγούμενου Καλλίνικου ο νεαρός δόκιμος ακολουθεί την πνευματική ζωή. Διακρίνεται για τον μεγάλο του ζήλο, τη θυσιαστική του αγάπη, την ταπείνωση και το πνεύμα αγάπης που έχει για όλους τους αδελφούς. Μάλιστα, υπομένει αγόγγυστα τη σκληρή συμπεριφορά ενός σκληρού μοναχού. Τελικά, γίνεται μικρόσχημος μοναχός και παίρνει το όνομα Παΐσιος. Αποχαιρετά τη μητέρα του στέλνοντάς της μια φωτογραφία του και ένα ποίημά του, στο οποίο περιγράφει τον μεγάλο του πόθο για την πνευματική ζωή, για να της πει ότι μητέρα του από εδώ και πέρα θα είναι η Παναγία.

Ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών ερμηνεύει τους χαρακτήρες της σειράς. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Δείτε επίσης:

TOP NEWS