Άγιος Παντελεήμονας: Δεν τα κατάφερε ο ψάλτης που είχε νοσήσει από κορονοϊό – Αναστάτωση από τα νέα κρούσματα

  • Dogma
παντελεήμονας

Την ώρα που τα νέα κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο “Αττική” επί των οδών Μιχαήλ Βόδα και Πίπινου έχουν αναστατώσει τις υγειονομικές αρχές, που αναζητούν την αιτία του κακού που μέσα σε λίγες ημέρες μετέτρεψε την κλειστή δομή για μια ακόμα φορά σε χώρο υπερμετάδοσης, η περιοχή θρηνεί για τον θάνατο του ηλικιωμένου ψάλτη του ιερού ναού του Αγίου Παντελεήμονα θύμα επίσης του φονικού ιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ο ηλικιωμένος έφυγε από την ζωή πριν από λίγα 24ωρα μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του εξαιτίας των επιπλοκών που του προκάλεσε ο ιός στην εντατική του νοσοκομείο “Αττικόν”.

Όπως εξηγεί κάτοικος της περιοχής ο θάνατος του στεναχώρησε όλους εκείνους που τον γνώριζαν και τον έβλεπαν σε κάθε ακολουθία να κάθεται πάντα στο ψαλτήρι του Αγίου Παντελεήμονα:

«Όπως μάθαμε η κηδεία του θα γίνει στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων από όπου καταγόταν. Ήταν ένας υπέροχος και καλός άνθρωπος. Εμείς τον βλέπαμε πάντα μέσα στην εκκλησία. Πρέπει να ήταν γύρω στα 80 και ζούσε εδώ κοντά», αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Όπως έγινε γνωστό χθες το μεσημέρι στο γηροκομείο “Αττική” στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου πριν από 15 ημέρες είχαν εντοπιστεί πάνω από 30 θετικά κρούσματα μεταξύ υγειονομικού προσωπικού και τροφίμων, βρέθηκαν άλλα τέσσερα τα οποία έχουν σημάνει νέο συναγερμό με τους κατοίκους να μην ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν την όλη κατάσταση.

«Η αλήθεια είναι πως έχουμε τρομάξει δεν το κρύβουμε. Μιλάνε πως βρέθηκαν τέσσερα νέα κρούσματα, ωστόσο μόνο την μια ηλικιωμένη που ήρθε το ΕΚΑΒ και την παρέλαβε πρόλαβα να δω. Δεν ξέρω αλλά και ούτε μπορώ να καταλάβω τι μεσολάβησε και μόλις 15 μέρες μετά, τα πάνω από 30 θετικά κρούσματα που είχαν βρεθεί, έχουμε ξανά την ίδια ιστορία».

Για τον ψάλτη είχε αναφερθεί σε επιστολή του και ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονα Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει πως τόσο εκείνος όσο και ένας αδιόριστος κληρικός του ναού είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Για τον ηλικιωμένο ψάλτης είχε αναφέρει τα εξής:

«Ο φερόμενος ιεροψάλτης είναι ένας ευσεβής Χριστιανός ο οποίος εθελοντικά βοηθούσε στο αναλόγιο απείχε από οκταμήνου των ακολουθιών Σαββάτου, Κυριακών και μεγάλων εορτών όπως όλοι οι χορωδοί άνω των 65 ετών και απουσίαζε για τουλάχιστον ένα δίμηνο λόγω θέρους».

Πηγή: www.newsit.gr

TOP NEWS