ΑΓΡΙΝΙΟ: Εξηγήσεις για την απαγόρευση του facebook από τη Μητρόπολη

  • Dogma

Προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με την απόφαση του Μητροπολίτη κ. Κοσμά να απαγορεύσει το facebook, το twitter και τα άλλα κοινωνικά δίκτυα, κάνει η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα «Γεγονός» από τη Μητρόπολη διαψεύδουν ότι αυτή είναι μια κίνηση για να διωχθούν οι νέες τεχνολογίες και η πρόοδος. Μάλιστα σημειώνεται ότι άνθρωποι κοντά στο μητροπολίτη δήλωσαν πως ο ίδιος θεωρεί γοητευτικό το γεγονός ότι πολλοί ιερείς έχουν ιστοσελίδες και χρησιμοποιούν τους υπολογιστές, όπως άλλωστε κάνει και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Η εξήγηση που δίνεται είναι η εξής σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. «Ο Μητροπολίτης δεν έχει πρόβλημα με την πρόοδο και τις τεχνολογίες ή ακόμη περισσότερο με τη μάθηση, όπως έγραψαν κάποιοι. Απλώς, επειδή τα κοινωνικά δίκτυα τα χρησιμοποιούν περισσότερο οι νέοι ιερείς θέλει να προλάβει την υπερέκθεσή τους, αλλά και διάφορους καλοθελητές που θα παρατηρούν την προσωπική τους ζωή. Κάτι είδε ο Μητροπολίτης και θέλησε να επαναφέρει τους ιερείς στο να θυμούνται ποιος είναι ο πρώτιστος ρόλος τους στην κοινωνία. Τα μέσα αυτά είναι το μέλλον αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται άκριτα, ειδικά αν έχεις ένα ρόλο όπως του ιερέα, του δασκάλου, του λειτουργού της δικαιοσύνης κλπ»

 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς σε εγκύκλιο που είχε φέρει στη δημοσιότητα του www.religiousnews.gr έχει απαγορεύσει ρητά και με απειλή αυστηρής τιμωρίας στους κληρικούς της τοπικής Εκκλησίας να έχουν σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ