Αγρίνιο: Πλήθος πιστών στο χώρο που ο Άγιος Παΐσιος προσευχόταν ως στρατιώτης – Φωτο

  • Dogma
Παΐσιος

Φέτος συμπληρώθηκαν 29 χρόνια από την «κοίμησή» του Αγίου Παϊσίου και πλήθος κόσμου συμμετείχε  στο προσκύνημα στη μνήμη του αγιορείτη μοναχού που ανακηρύχθηκε Άγιος Παΐσιος το 2015.

Οι πιστοί στο Αγρίνιο εξάλλου τίμησαν σε πολλές λατρευτικές ευκαιρίες τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην Αγρυπνία που τελέστηκε και εφέτος στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, στον χώρο του Μαρτυρίου του Νεομαρτυρα Αγίου Ιωάννου, στον οποίο προσευχόταν ο Άγιος όταν ως στρατιώτης υπηρετούσε στο Αγρίνιο.

Πιστοί κάθε ηλικίας και κυρίως νέες οικογένειες με μικρά παιδιά συμμετείχαν με αρτοκλασία, προσκύνησαν τα ιερά λείψανα, έλαβαν τη χρήση με ιερό Ευχέλαιο και κοινωνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου, συγκινητική ήταν και η προσφορά αρτοκλασίας από το σύλλογο Νέα Γη από τα “Αη Βασιλιωτικα”, αφού με την ευχή και καθοδήγηση του  Μητροπολιτη κ. Δαμασκηνού οργανώνεται η νέα ενορία που θα τιμά τον Όσιο Παΐσιο και τον Όσιο Πορφύριο και θα περιλαμβάνει τις εργατικές κατοικίες, την περιοχή του 13ου Δημοτικού (Αη Βασιλιωτικα), το Βελούχι και την Λεύκα.

«Ο Όσιος Παΐσιος θα έχει μελλοντικά το δικό του Ναό στο Αγρίνιο όπου οι πιστοί θα τιμούν την μνήμη του και οι νεώτερες γενιές θα γαλουχουνται από την Ελληνορθοδοξη διδασκαλία του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου.

Πηγή: agrinio news

TOP NEWS