Αγρίνιο: Προεξάρχοντος του Ναυπάκτου Ιερόθεου η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών

  • Dogma
αγρίνιο

Στιγμές κατάνυξης θα βιώσει το Αγρίνιο αύριο, Μ.Παρασκευή, καθώς θα γίνει η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών της πόλης, όπως στην προ κορωνοϊόυ εποχή. 

Στην πλατεία Δημοκρατίας, υπό τους πένθιμους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των Επιταφίων των πέντε κεντρικών ενοριών του Αγρινίου.

H τελετή θα γίνει προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεου.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ

Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Παν. Τσαλδάρη- Πεζόδρομος Αφων Παπαστράτου – Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Πεζόδρομος Αφων Παπαστράτου –Σουλίου- Ζωοδόχου Πηγής- Ι. Ναός Ζωοδόχου Πηγής

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Παπαϊωάννου- Αναστασιάδη- Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Χρ. Σαλάκου-Στρ. Παν. Δαγκλή -Πλατεία Χατζοπούλου – Καλυβίων – Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Χαριλάου Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Χαριλάου Τρικούπη –Ι. Ναός Αγίου Γεωργίου

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Γοργοποτάμου- Μπαϊμπά- Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Πάνου Σούλου –Δ. Μακρή – Ι. Ναός Αγίας Τριάδος

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
Αναχώρηση από τον Ι. Ναό: Αγίου Χριστοφόρου- Ι. Σταΐκου – Πλατεία Δημοκρατίας
Αποχώρηση από την Πλατεία: Μπαϊμπά – Καραπανέικα – Παναιτωλικού- Θεοτοκοπούλου- Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου.

Ακόμη, στη δημοσιότητα από την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας δόθηκε απόφαση «περί προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την περιφορά των Επιταφίων την Μεγάλη Παρασκευή 22/04/2022, στην πόλη του Αγρινίου».

Αποφασίστηκε:

Η σταδιακή απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων, την ακινητοποίηση αυτών ή την εκτροπή των μέσω παρακαμπτηρίων οδών της πόλης του Αγρινίου, καθ’ όλο το μήκος των διαδρομών που θα ακολουθήσουν οι Επιτάφιοι των Ι. Ναών Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου, Αγίας Τριάδας και Αγίου Χριστοφόρου, από ώρα 20.40΄ έως ώρα 22.30΄ της 22/04/2022, ως κάτωθι:
α) Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου: Παπαϊωάννου – Αναστασιάδη – Πλατεία Δημοκρατίας – Σαλάκου – Δαγκλή – Πλατεία Χατζοπούλου – Καλυβίων.

β) Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου: Χαρ. Τρικούπη – Πλατεία Δημοκρατίας.

γ) Ι.Ν. Αγίας Τριάδας: Γοργοποτάμου – Μπαϊμπά – Πλατεία Δημοκρατίας – Π. Σούλου – Μακρή.

δ) Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου: Αγίου Χριστοφόρου –Ι. Σταϊκου – Πλατεία Δημοκρατίας – Μπαϊμπά – Πλατεία Καραπανέϊκα – Παναιτωλικού – Θεοτοκοπούλου.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ στάθμευσης από ώρα 17.30΄ έως ώρα 23.00΄ της 22/04/2022 σε όλο το μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει ο Επιτάφιος του Ι. Ναού Ζωοδόχου Πηγής, ήτοι στις δημοτικές οδούς: Παν. Τσαλδάρη, Αφών Παπαστράτου, Σουλίου και Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και την σταδιακή ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ κυκλοφορίας των οχημάτων από ώρα 19.00΄ έως ώρα 23.00΄ της 22/04/2022, στις κατωτέρω οδούς: ήτοι Καζαντζή, Σπ. Τσικνιά, Αφών Παπαστράτου, περιμετρικά της Πλατείας Δημοκρατίας, Σουλίου και στο τμήμα της οδού Ζωοδόχου Πηγής από Σπ. Τσικνιά έως Σουλίου.
Σημειώνεται ότι τα χρονικά διαστήματα, των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων & διακοπή της κυκλοφορίας), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, στα προκαθορισμένα σημεία, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του Επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS