Αγρυπνία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Κορίνθου

  • Dogma
αγρυπνία

Με την καθιερωμένη Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου, στην Κόρινθο, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος το εσπέρας της Κυριακής, 2 Οκτωβρίου 2016.

Στην Ι. Αγρυπνία για τα οονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου, προσήλθαν και παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος και χοροστάτησε στον Εσπερινό ευχηθείς καταλλήλως εκ μέρους και των λοιπών Ιεραρχών στον Σεβ. Μητροπολίτη μας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος και ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. Στον Όρθρο της Ι. Αγρυπνίας χοροστάτησε ο ηδύμολπος Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενώ στην Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κορίνθου κατά την εκκλησιαστική τάξη.

αγρυπνία αγρυπνία

Η αγάπη και η παρουσία τόσο των αγίων Αρχιερέων όσο και του Ποιμνίου, έδωσαν στην Ακολουθία πανηγυρικότερο χαρακτήρα, γεγονός που εύφρανε Κλήρο και Λαό ιδιαιτέρως, χωρίς να αλλοιώσει την σεμνότητα και την ιεροπρέπεια του χαρακτήρος της καθιερωμένης πλέον Ι. Αγρυπνίας.

αγρυπνία αγρυπνία

Πλήθος Κληρικών εκ της Ι. Μητροπόλεως ως και εξ άλλων Ι. Μητροπόλεων συνιερούργησαν, ενώ η συμμετοχή του Λαού ήταν ικανή καθ’ όλη την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας. Τους ιεροψαλτικούς χορούς εκόσμησαν με την σεμνή παρουσία τους και την κατανυκτική μελωδία τους Μοναχές εκ του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός», της Ι. Μονής Οσίου Παταπίου και της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, ενώ τον Άμβωνα διακόνησε ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής «Παναγία Πάντων Χαρά» και Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κορίνθου Πανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος αναφερθείς στην προσωπικότητα του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου, ως Ιεράρχου και Μάρτυρος, ευχήθηκε τα δέοντα στον εορτάζοντα «ερατεινό» και «αξιοσέβαστο» Ποιμενάρχη κ.Διονύσιο, διερμηνεύοντας και τα ευλαβή αισθήματα Κλήρου και Λαού προς το Ιερό Πρόσωπό του.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου με θερμούς λόγους ευχαρίστησε τους αγίους Αρχιερείς, τον Ι. Κλήρο και τις Μοναστικές Αδελφότητες της Ι. Μητροπόλεως, τις μοναχές που διακόνησαν τα αναλόγια υπό την Γερόντισσα του Ι. Ησυχαστηρίου «Ο Τίμιος Σταυρός» Μεθοδία, κυρίως όμως το ευσεβές Ποίμνιό του, που παρά το προχωρημένο της ώρας, εξεδήλωσε την αγάπη του στον Επίσκοπο και Μητροπολίτη του και ευλογών από καρδιάς ευχήθηκε σε όλους και τα δικά τους έτη να είναι μακρά και σωτήρια, ώστε οι πάντες να λάβουν την χάρη του Αγ. Ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ