Αγρυπνία προς τιμή της θαυματουργής εικόνας Παναγίας «Φοβεράς Προστασίας»

  • Dogma
αγρυπνία

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της θαυματουργής εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου «Φοβερά Προστασία» από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας.

Στην αγρυπνία, παρά το προχωρημένο της ώρας και το τσουχτερό κρύο, παρευρέθηκε μεγάλο πλήθος πιστών, πολλοί από αυτούς μάλιστα ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά.

Όλοι ήθελαν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας και να πάρουν ευλογία και δύναμη για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας.
Στην Αγρυπνία χοροστάτησε ο Ιερομόναχος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους π.Φιλόθεος, ενώ η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παρασκευή και η συνοδεία της γλύκαναν τις καρδιές των πιστών με την υπέροχη ψαλμωδία τους αλλά και την εν γένει φιλοξενία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εικόνα της Θεοτόκου η λεγόμενη «Φοβερά προστασία» ήταν το μόνο αντικείμενο που σώθηκε από μια φοβερή πυρκαϊά, η οποία κατέστρεψε ολόκληρο, ένα μετόχι της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου στην Κρήτη. Μεταφέρθηκε στη μονή, όπου εξακολουθεί να επιτελεί πολλά θαύματα, όπως μαρτυρείται από τους πατέρες της μονής και τους προσκυνητές. Η εικόνα βρίσκεται στο τέμπλο παρεκκλησίου του Καθολικού και την Τρίτη της Διακαινησίνου λιτανεύεται από το μοναστήρι στο Πρωτάτο, όπου ανταποδίδει την επίσκεψη του «Άξιον Εστίν», που έχει γίνει την προηγούμενη μέρα στο Κουτλουμούσι.

TOP NEWS