Αισιόδοξοι οι γιατροί για την υγεία του 93χρονου Μητροπολίτη Μαρωνείας

  • Dogma

Τρεις μέρες νοσηλείας στην παθολογική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής ήταν αρκετές για τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Δαμασκηνό για να αναρρώσει από την ξαφνική αδιαθεσία που αισθάνθηκε. Το βράδυ της Κυριακής ο μητροπολίτης εισήχθη στο νοσοκομείο εμπύρετος με χαμηλή αρτηριακή πίεση, αφυδάτωση και πιθανή ουρολοίμωξη.

 

Ο 93χρονος δέχτηκε άμεσα τη φροντίδα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Συγκεκριμένα του χορηγήθηκε αντιμικροβιακή αγωγή, έγινε ενυδάτωση και μετάγγιση ερυθρών και από τότε παρακολουθείται στενά από την παθολόγο κ. Αγγελονίδου. 

 

Ήδη από χθες βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης και είναι σε καλή φυσική κατάσταση, όπως ενημέρωσε το «Χ» ο διοικητής του νοσοκομείου Ηρακλής Χατζηνέστωρος, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο δωμάτιο του. Ο μητροπολίτης αποδεικνύεται γερό σκαρί παρά τα επιβαρυμένα προβλήματα υγείας, αφού όπως είναι γνωστό πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια. Να θυμίσουμε ότι και πέρσι αρχές Οκτωβρίου ο μητροπολίτης είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να γίνει μία απαραίτητη παρακολούθηση για αυξημένο ουρικό οξύ. 

 

Στο πλευρό του βρέθηκε χθες ο πρωτοσύγκελος αρχιμανδρίτης Κωνστάντιος Παναγιωτακόπουλος και ιερείς που τον επισκέπτονται καθημερινά παρακολουθώντας την εξέλιξη της υγείας τους.

 

Ο 93χρονος ιεράρχης αναμένεται σύντομα να επιστρέψει στην έδρα του αφού οι θεράποντες ιατροί ετοιμάζουν το εξιτήριο.

 

 

πηγη: www.xronos.gr

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ