Αιτωλίας Δαμασκηνός: «Ασπαζόμενοι την Τιμία Κάρα όλοι θα βοηθηθούμε» – Επιστήθιο σταυρό προσέφερε στον Γέροντα Εφραίμ

  • Dogma
αιτωλίας

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Γέροντα Εφραίμ, του προσέφερε έναν επιστήθιο Σταυρό, με τους πιστούς να αναφωνούν το «Άξιος».

Ο  Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, κόμισε την Τιμία Κάρα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και την υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Γέροντα Εφραίμ, του προσέφερε έναν επιστήθιο Σταυρό, με τους πιστούς να αναφωνούν το «Άξιος».

Ο Καθηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου , κατά την αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας για την πρόσκληση και αναφέρθηκε στο ιστορικό της Αγίας Κάρας, που είναι αποθησαυρισμένη στην από τον 14ο αιώνα και είναι δώρο του Αυτοκράτορος Ιωάννου του Καντακουζηνού.

Μίλησε για τα πολλά θαύματα, τα οποία επιτελούνταν από τον Άγιο κάθε φορά που εξερχόταν η Τιμία Κάρα από την Ιερά Μονή, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των Βατοπαιδινών Πατέρων σε χειρόγραφους κώδικες της Ιεράς Μονής και υπογράμμισε πόσο ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εγκαθιδρύθηκε στις καρδιές των χριστιανών όλων των εποχών, παρότι αδικήθηκε πολύ στην εποχή του και από την κρατική και από την εκκλησιαστική εξουσία.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Γέροντας Εφραίμ εξέφρασε την ευχή, αλλά και την βεβαιότητα, ότι η παρουσία Αγίου θα βοηθήσει και θα ενισχύσει την τοπική Εκκλησία της Αιτωλίας και της Ακαρνανίας, τον Ιερό Κλήρο, τους Άρχοντες και τον πιστό λαό. «Νομίζω, ασπαζόμενοι την Τιμία Κάρα όλοι θα βοηθηθούμε, γιατί οι Άγιοι είναι αυτοί που επαληθεύουν το Ευαγγέλιο. Γι’ αυτό και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος θα δώσει δύναμη, φωτισμό, παρηγοριά και ελπίδα, σε μια εποχή που υπάρχει πλήρης ανασφάλεια στις καρδιές όλων μας».

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS