Αιτωλίας Κοσμάς- Κορονοϊός: Ενδεχομένως μη αναστρέψιμες οι βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες

  • Dogma
αιτωλίας

Σκληρή μάχη με τον κορονοϊό συνεχίζει να δίνει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς. 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, βρίσκεται σε βαθύ κωμα και έχει υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές βλάβες με τους γιατρούς να εκτιμούν ότι η  κατάσταση της υγείας του αυτή τη στιγμή είναι τέτοια, ώστε ενδεχομένως και να μην είναι αναστρέψιμη.

Ο Ποιμενάρχης Αιτωλίας είχε αποσωληνωθεί πριν μερικές ημέρες και γιατροί επεσήμεναν ότι η κατάσταση της υγείας του παρέμενε κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Η περιπέτεια με τον κορονοϊό 

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε στις 18 Νοεμβρίου και στην αρχή ο Μητροπολίτης παρέμεινε στο σπίτι του. Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν.

Τελικά, αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε και στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Πέθανε η αδερφή του
Υπενθυμίζεται πως η αδελφή του Μητροπολίτης Αιτωλίας, η οποία επίσης είχε προσβληθεί από κορονοϊό, ήταν ανεμβολίαστη έφυγε από τη ζωή στις 13 Δεκεμβρίου. H 75χρονη γυναίκα είχε μεταφερθεί στις 2 Δεκεμβρίου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, μια μέρα μετά τον αδελφό της. Ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον Σεβασμιώτατο, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.

 

 

TOP NEWS