Αιτωλίας: Οι Έλληνες οφείλουμε πολλά στον Άγιο Κοσμά

  • Dogma

«Αν είχαμε αξίους και φωτισμένους ηγέτας, η 24η Αυγούστου, ημέρα του μαρτυρίου του και της μνήμης του, θα ανακηρυσσόταν ως πανελλήνια ημέρα εορτής και ευγνωμοσύνης όλων των Ελλήνων» τόνισε ο μητροπολίτης Αιτωλίας

Dogma Newsdesk
«Αν είχαμε αξίους και φωτισμένους ηγέτας, η 24η Αυγούστου, ημέρα του μαρτυρίου του και της μνήμης του, θα ανακηρυσσόταν ως πανελλήνια ημέρα εορτής και ευγνωμοσύνης όλων των Ελλήνων». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ο μητροπολίτης Αιτωλίας κ. Κοσμάς μιλώντας σε εορταστική μουσική εκδήλωση για τα 300 χρόνια από την γέννηση του.

«Πόσα αλήθεια του οφείλει η Ελλάδα, πόσα του οφείλουν οι Έλληνες» αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης που σημείωσε πως «…ο κοντακιανός καλόγερος από το Μέγα Δένδρο, ο πτωχός, ο περιφρονημένος διδάχος, έδιωξε το σκοτάδι, έφερε το Φώς το αληθινό στις ψυχές των Ελλήνων, ετοίμασε αξίους αγωνιστάς και μαχητάς για να οργανώσουν και να φέρουν τη λευτεριά του Γένους. Κράτησε ανόθευτη τη φλόγα της ορθοδόξου πίστεως και της αγάπης της πατρίδος, έσωσε τη Ρωμιοσύνη».

Ειδική μνεία έγινε από τον κ. Κόσμα στους αγώνες του Αγίου για την διατήρηση της αργίας της Κυριακής εξαιτίας των οποίων μαρτύρησε.

Κάλεσε τους πιστούς να γνωρίσουν προσωπικά τον Άγιο Κοσμά: «Να εργασθούμε για να αναστηθεί η ερειπωμένη ελληνική παιδεία, να διαφυλαχθεί αναλλοίωτη η χριστιανική ταυτότητα του Γένους μας. Έτσι, θα είμαστε γνήσιοι απόγονοι και πατριώτες του Αγίου Κοσμά».

TOP NEWS