Αιτωλοακαρνανία: Συνταξιούχος μηχανικός Αεροσκαφών ο πρώτος εθελοντής κληρικός

  • Dogma

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τίμησε την μνήμη του προστάτου και πολιούχου της, Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός χειροτόνησε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου, τον Διάκονο π. Ευάγγελο Αγοραστόπουλο, ο οποίος είναι ο πρώτος εθελοντής Κληρικός που θα υπηρετήσει στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο π. Ευάγγελος, κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, τον Άγιο Ταλαντίου κ. Επιφάνιο, τους Ιερείς που συμμετείχαν στην Χειροτονία του, την οικογένειά του και ζήτησε τις ευχές όλων για να ανταποκριθεί στα ποιμαντικά του καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του ενώπιον του Θεού και των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την αντιφώνησή του, υπογράμμισε στον νέο Πρεσβύτερο, ότι η ευθύνη που αναλαμβάνει από σήμερα είναι μεγάλη, αλλά είναι μεγαλύτερο το έλεος του Θεού και ανεξάντλητη η δύναμή Του, η οποία θα τον επισκιάζει, θα τον ενισχύει και θα τον φωτίζει.

Προέτρεψε τον π. Ευάγγελο να θυμάται πάντοτε, ότι έλαβε το χάρισμα της Ιερωσύνης στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, έναν τόπο ιερό και αιματοβαμμένο από το μαρτύριο των Εξοδιτών προγόνων μας. Έναν τόπο ποτισμένο από τα δάκρυα της μετανοίας και της θυσίας αυτών που άφησαν το αποτύπωμά τους μέσα στο παγκόσμιο στερέωμα ως αιώνια πρότυπα θυσίας και προσφοράς.

Επίσης, του υπενθύμισε ότι χειροτονείται Πρεσβύτερος την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τον Άγιο Σπυρίδωνα, λέγοντας: «Στήριξε την ιερατική σου ζωή στο παράδειγμα του Αγίου Σπυρίδωνος. Αναζήτησε την γνησιότητα της πίστης στην απλότητα της καρδιάς. Δεν θα ζητήσουν από εσένα οι άνθρωποι υψηλούς ρητορικούς λόγους. Θα αναζητήσουν την αυθεντικότητα των συναισθημάτων σου, την γνησιότητα της συμπεριφοράς σου και την ανιδιοτέλεια των προθέσεών σου. Η αποστολή σου θα είναι να είσαι αφοσιωμένος στον Χριστό και να φέρεις τους ανθρώπους κοντά Του. Τότε η ιερατική σου διακονία θα είναι κενωτική προσφορά, διαρκής θυσία, έμπρακτη απόδειξη αγάπης και οδός που θα οδηγεί στην σωτηρία, την λύτρωση και την Βασιλεία των ουρανών».

Ο νέος κληρικός είναι έγγαμος, συνταξιούχος Μηχανικός Αεροσκαφών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, πατέρας δύο παιδιών και θα υπηρετήσει ως Εφημέριος της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά Αιτωλού Θέρμου.

Πηγή: agrinionews.gr

TOP NEWS