Ακάθιστος Ύμνος στον Άγιο Νικόλαο Ερέτριας

  • Dogma
ερέτριας

Με αισθήματα κατάνυξεως και δέους προς την Υπεραγία Θεοτόκο ενώπιον της ιεράς και σεβασμίας εικόνος της με τη συμμετοχή των πιστών συμπροσευχόμενων βάση των υγειονομικών διατάξεων τελέσθηκε το εσπέρας της Παραακευής Ο8 Μαρτίου  η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου πολιούχου πόλεως της Ερέτριας.

Στην ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Άγιο Νικολαο Ερέτρια ιερούργησαν ο Ιερομόναχος Αθανάσιος Φουρκής και ο Πρωτοπρ Θεοφάνης Παπαγεωργίου εφημέριος του ιερού ναού με την συμμετοχή των ιεροψαλτών του ιερού ναού που απέδωσαν τους θαυμάσιους ύμνους των χαιρετσμών της Παναγίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Αθάνασιος ο οποίος αναφέρθηκε στα θαύματα και τις σωτήριες επεμβάσεις που επιτελεί η Υπεραγία Θεοτόκος σε κάθε περίσταση  των πιστών ώστε  να αξιωθούμε δια της χάριτος της με απλό  ουσιαστικό και πνευματικό τρόπο να γνωρίσουμε την αλήθεια της πίστεως μας και να μετέχουμε των αγίων μυστηρίων παρακαλώντας την να κατοικεί μέσα μας ως πολύτιμο φυλαχτό στην πορεία της ζωής μας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

TOP NEWS