Η ακολουθία των εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια

  • Dogma
Αλεξάνδρεια

Την Δευτέρα 15 Αυγούστου το εσπέρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια εόρτιος εσπερινός και στη συνέχεια η ακολουθία των εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο ενώ συγχοροστάτησαν οι σεβασμιώτατοι Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο εξ Ουκρανίας Επίσκοπος Λβοβ κ.Φιλάρετος και ο οικείος Ιεράρχης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

αρχείο λήψης αρχείο λήψης (3) αρχείο λήψης (1)
Μετά την ακολουθία των εγκωμίων έγινε λιτανεία του επιταφίου της Παναγίας, καθώς και της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Γαλιλαίας απο τα Ιεροσόλυμα η οποία φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Αλεξάνδρειας. Ο σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσει θερμά την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την μεγάλη αυτή ευλογία που επεφύλαξε στον πιστό λαό της Ημαθίας. Έπειτα ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής όπου ο Σεβασμιώτατος απένειμε αναμνηστικά στους προέδρους αυτών.

TOP NEWS