Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων από τον Σύρου Δωρόθεο

  • Dogma
σύρου

Την ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου Άνδρου ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β. 

Συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας τη λειτουργική περιοδεία του στην Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα το πρωί την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δὠρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Γαυρίου, του επινείου της Άνδρου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικου Τσούση και του Πρεσβ. Ελευθερίου Φραδέλου και τη συνευχητική παρουσία του Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη, του Δημάρχου Άνδρου, του Υποδιοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, της Λιμενάρχου Γαυρίου, του Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γαυρίου, κυριών Αντιδημάρχων και Δημοτικού Συμβούλου και πολλών πιστών.

Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανεφέρθη στα γεγονότα που αναφέρονται στη σημερινή Ακολουθία του Νυμφίου και, ειδικώτερα, στη συνάντηση του Ιησού με την αμαρτωλή γυναίκα, υπογραμμίζοντας ότι ο Κύριος εισήγαγε ένα νέο τρόπο καθάρσεως και αποκαταστάσεως του ανθρώπου, διά της μετανοίας και της συγχωρήσεως, ο οποίος αποδιὠκει την απελπισία και προσφέρει την ελπίδα της σωτηρίας.
Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση, για την διακονία του, και τους πιστούς για την παρουσία τους, προς τους οποίους διένειμε Πασχάλιες λαμπάδες και εόρτιες ευχές.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου

TOP NEWS