Αλέξης Τσίπρας: Δε θα κάνουμε πίσω στη συμφωνία

  • Dogma
εκκλησίας

Στην προωθούμενη συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, επισημαίνοντας «Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το ιστορικό βήμα. Το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη το κράτος, το έχει ανάγκη η εκκλησία».

Την ώρα που ο διάλογος συνεχίζεται και αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι επαφές του Υπουργού Παιδείας κ Γαβρόγλου με τους κληρικούς αύριο Τρίτη (4/12), ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο εξοθρολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους, μπορεί να είναι μια καυτή πατάτα για πολλούς, αλλά η Κυβέρνηση τολμά ένα τολμηρό βήμα για την εξεύρεση λύσεων.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

«Προχωράμε ένα επίσης τολμηρό βήμα, δύσκολο, άλλη μια καυτή πατάτα για πολλούς. Που, όμως, τολμάμε να την αγγίξουμε και να βρούμε λύσεις. Και αναφέρομαι στον εξορθολογισμό των σχέσεων ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία. Κάναμε ένα σημαντικό πρώτο ιστορικό βήμα με το πλαίσιο συμφωνία με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Γνωρίζαμε από πριν τα εμπόδια και τα γνωρίζουμε και σήμερα, αλλά και τα προσκόμματα που πιθανόν να εμφανιστούν- εμφανίστηκαν σ’ αυτή την πορεία.

Θέλω όμως σήμερα εδώ να δώσω ένα μήνυμα. Δεν θα κάνουμε πίσω. Θα προχωρήσουμε σ’ αυτό το ιστορικό βήμα. Το έχει ανάγκη ο τόπος, το έχει ανάγκη το κράτος, το έχει ανάγκη η εκκλησία. Θα επιμείνουμε και θα εξαντλήσουμε το διάλογο, μέσα σε ένα κλίμα αλληλοσεβασμού και κατανόησης, ώστε να παρακαμφθούν όλα όσα με επίσης ψεύτικο και προπαγανδιστικό τρόπο αναδείχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Αλλά, βεβαίως, να υπάρξει και κατανόηση στο τι ακριβώς θέλουμε να λυθεί. Θέλουμε να λυθεί ένα χρόνιο ζήτημα προς όφελος και των δύο πλευρών. Και θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα σ’ αυτή την πορεία».
Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS