Αλεξ/πολης: «Να θυμόμαστε τα καλά αλλά και τα άσχημα της αρχιερατείας μου»

  • Dogma

Τα δέκα χρόνια αρχιερατείας του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου που συμπληρώθηκαν στις 9 Οκτωβρίου γιόρτασε την Κυριακή με ποικίλες εκδηλώσεις η τοπική εκκλησία.

Καρεκλά Σοφία

Τα δέκα χρόνια αρχιερατείας του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου που συμπληρώθηκαν στις 9 Οκτωβρίου γιόρτασε την Κυριακή με ποικίλες εκδηλώσεις η τοπική εκκλησία.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στο ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη προεξάρχοντος του οικείου μητροπολίτη κ. Άνθιμου.

Ο κ. Άνθιμος, στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους που ήρθαν να γιορτάσουν μαζί του, τους ζήτησε να προσεύχονται στο Θεό για τον επίσκοπό τους για να τον ελεεί «κατά το μέτρον της δωρεάς του Χριστού εις αυτόν και να τον ενδυναμώνει στο δύσκολο έργο και την ευθύνη της διαποιμάνσεως του ποιμνίου του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Στο τέλος της θείας λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Το απόγευμα της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης τιμητική εκδήλωση για την μέχρι τώρα, δεκαετή προσφορά του κ. Άνθιμου στην τοπική εκκλησία.

Ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης πατήρ Ειρηναίος Λαφτσής παρουσίασε στην εκδήλωση ένα εορταστικό έντυπο- λεύκωμα, όπου αποτυπώνονταν με εικόνες η ιστορική αναδρομή της δεκαετίας με τα κυριότερα εκκλησιαστικά γεγονότα κάθε έτους από την εκλογή, τη χειροτονία και την ενθρόνιση του κ. Άνθιμου.

Επίσης, το λεύκωμα περιείχε και κάποια από τα σημαντικότερα κείμενα που έχει γράψει κατά καιρούς ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης.

Στο κύριο μέρος της εκδήλωσης, τραγούδησε η Χορωδία Νέων του ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης. Η χορωδία είναι δημιούργημα του εδώ και λίγες ημέρες μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ και του καθηγητή και Προέδρου του τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Χρυσοστόμου Σταμούλη, ο οποίος είναι και ο μαέστρος της Χορωδίας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης ευχήθηκε σε όλους να έχουν υγεία και τη χάρη Θεού στη ζωή τους, ώστε «να μας δίνεται η ευκαιρία να θυμόμαστε τα καλά, αλλά και τα άσχημα της αρχιερατείας μου στην μητρόπολη». Ο κ. Άνθιμος, μάλιστα, παρακάλεσε όλους να προσεύχονται και για τον ίδιο, «και πάντα με την χάρη του Θεού να διακονώ το πλήρωμα της Εκκλησίας».

TOP NEWS