Αμβρόσιος – Κάνει άνω κάτω τον Σύριζα – Και η Κουντουρά χαμογελαστή δίπλα του

  • Dogma
κουντουρά

Καυτή πατάτα για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Μετά  τις φωτογραφίες με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο σάλος που ξέσπασε φουντώνει με τα νέα φωτογραφικά ενσταντανέ. Χαμογελαστή δίπλα στον Καλαβρύτων ποζάρει η Έλενα Κουντουρα, προκαλώντας εκ νέου τριγμούς…

Η Έλενα Κουντουρά την περίοδο που κρατούσε τα ηνία στο Υπουργείο Τουρισμού, είχε ευδιάθετα φωτογραφικά ενσταντανέ με τον Μητροπολίτη Αμβρίσιο. Πρόσωπο καθόλου αγαπητό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο έχει κατακεραυνώσει με δριμύς χαρακτηριστούς τον Πρωθυπουργό, ενώ την ίδια ώρα  κυβερνητικά πρόσωπα προσδίδουν  στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων τον χαρακτηρισμό του «ακροδεξιού» και του «ρατσιστή».

Η Υπουργός Τουρισμού είχε  ένα ευχάριστο «τετ α τετ» με τον κ. Αμβρόσιο, στη Μητρόπολη Καλαβρύτων, τον Ιούλιο του 2017.

Το … ενσταντανέ αποκτά άλλη διάσταση αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι η την ίδια αρκιβώς περίοδο ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας  ξεσπάθωνε εναντίον του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζοντας τον μάλιστα στο εξώφυλλο βιβλίου του με φωτομοντάζ… ως κεκοιμημένο επίσκοπο!

Η Υπουργός Τουρισμού, την περίοδο που ανήκε στις τάξεις των ΑΝΕΛ, εμφανίζετια να έχει πολλαπλές επισκέψεις στην Μητρόπολη και αρκετά φιλικά ενσταντανέ με τον Μητροπολίτη, γεγονός που κάνει αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να θέτους ερωτηματικά…

Πιθανόν αυτά τα ενσταντανέ της κυρίας Κουντουρά να της…κοστίσουν τη συμμετοχή στο ευρωψηφοδέλτιο, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δύσκολα θα επιλέξει υποψήφιο, ο οποίος προκαλεί … πονοκέφαλο με την παρελθοντική κυβερνητική του δράση…

Πριν την Κουντουτά, ο Κουρουμπλής

Πριν την Έλενα Κουντουρά η φωτογραφία του υποψηφίου για στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον Καλαβρύτων, ξεσήκωσε τέτοιο σάλο, που λίγο έλειψε να του κοστίσει τη θέση του στο ευρωψηφοδέλτιο.

«Στο πλαίσιο της περιοδείας μου στην Αχαΐα, επισκέφθηκα το Αγάπης Μέλαθρον “O Αγιος Χαράλαμπος”, το ίδρυμα αγάπης και προστασίας ηλικιωμένων στο Αίγιο, όπου με υποδέχθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος», έγραψε στην ανάρτησή του, προκαλώντας την έντονη ενόχληση στο εσωτερικό του κόμματος.

Σε μια δεύτερη προσπάθεια να τα… ψαζέψει δήλωσε: «Στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνω σε πόλεις όλης της Ελλάδας, επισκεπτόμενος κάθε φορά και ιδρύματα πρόνοιας, πήγα στο Ιδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ηλικιωμένων στο Αίγιο -στη δημιουργία του οποίου είχα συντελέσει ως γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο».

Πρόσθεσε δε, «Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Ομως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουρουμπλής δέχθηκε τηλεφώνημα από τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του… κατσαδιάσματος…

Οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία θέλουν να ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σκουρλέτης: Τι πήγες κι έκανες;
Κουρουμπλής: Έτυχε, δεν το είχα προγραμματίσει.
Σκουρλέτης: Ωραία, δεν το είχες προγραμματίσει. Μετά γιατί ανέβασες τις φωτογραφίες και τα έγραψες όλα αυτά;
Κουρουμπλής: Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική.
Σκουρλέτης: Τι σχέση έχει αυτό που μου λες με τις θέσεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Αμβρόσιος;

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δεν διστάζουν να καταλογίσουν στον κ. Κουρουμπλή ότι «ψαρεύει» ψήφους από τη δεξαμενή των ακραίων και παράλληλα, με την κίνησή του να πλήττει το αφήγημα του πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για μέτωπο εναντίον της ακροδεξιάς.

 

 

TOP NEWS