Αναχώρησε η Κάρα του Αγίου Στυλιανού από την Αθήνα

  • Dogma
στυλιανού

Μετά από επταήμερη παραμονή στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού Αττικής, αναχώρησε το απόγευμα της Κυριακής η Κάρα του Αγίου Στυλιανού για την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σάικας Ευρυτανίας.

Εχθές το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, ο οποίος μεταξύ των άλλων είπε στο κήρυγμά του: «Με ανάμικτα αισθήματα χαράς και συγκίνησης βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, ανάμεσα στους πρώην συνεφημερίους, συνεργάτες και ενορίτες μου με την ευκαιρία της κομίσεως της Τιμίας Κάρας του Οσίου Στυλιανού του Παφλαγόνος στο Ναό της Αγίας Φιλοθέης, στον οποίο υπηρέτησα για 17 χρόνια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA 2 OLYMPUS DIGITAL CAMERA 5 OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χαίρομαι ιδιαίτερα που για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους των Αθηνών να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο αυτού του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας μας και να πάρουν δύναμη. Η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη γιατί, όπως μαθαίνω από τους εφημερίους του Ναού και τους συνεργάτες τους, η πλειονότητα των ανθρώπων που πέρασαν αυτές τις επτά ημέρες από το Ναό ήταν γονείς με τα παιδιά τους και γενικότερα νέοι άνθρωποι, γεγονός που φανερώνει ότι στις δύσκολες μέρες που ζούμε οι νέοι τιμούν τον Θεό και εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε Εκείνον και τους Αγίους Του».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA στυλιανού OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TOP NEWS