Αναγόρευση π. Βασιλείου Κολέτσα σε Διδάκτορα της Νευροχειρουργικής Κλινικής

  • Δόγμα

 Ο π. Βασίλειος εξεπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο  << Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ >> με επιβλέποντα τον καθηγητή Νευροχειρουργικής κ. Ιωάννη Μαυρίδη.

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Π.Θ παρουσία του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, του Κοσμήτορα της Σχολής κ. Κωνσταντινίδη και των Καθηγητών της Ιατρικής σχολής πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσης σε Διδάκτορα της Νευροχειρουργικής Κλινικής του π. Βασιλείου Κολέτσα, κληρικού της Μητροπόλεώς Αλεξανδρούπολης

 Ο π. Βασίλειος εξεπόνησε την διδακτορική του διατριβή με τίτλο  << Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ >> με επιβλέποντα τον καθηγητή Νευροχειρουργικής κ. Ιωάννη Μαυρίδη. Η Διδακτορική διατριβή βαθμολογήθηκε με << ΆΡΙΣΤΑ >>.

Ο κύριος σκοπός της παρούσας διατριβής είναι η διερεύνηση της επιστημονικής προσφοράς του Αγίου Λουκά στις χειρουργικές επεμβάσεις του νευρικού συστήματος. Η προσφορά αυτή αφορά τρεις κυρίως τομείς, τη νευροανατομία, τη νευροχειρουργική και την περιοχική αναισθησία. Το έργο του χαρακτηρίζεται από λεπτομερείς περιγραφές ποικίλων ανατομικών δομών του εγκεφάλου και του κρανίου, καθώς και διεγχειρητικών ευρημάτων από τις νευροχειρουργικές του επεμβάσεις. Διαλεύκανε νευροχειρουργικούς όρους και περιέγραψε νευροχειρουργικές τεχνικές. Παρείχε επίσης συμβουλευτικές οδηγίες σχετικά με την ασφάλεια των νευροχεριουργικών επεμβάσεων.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

TOP NEWS