Ανακοινώσεις Ι. Μητροπόλεως Λεμεσού

  • Δόγμα

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ναού, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ., θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου.

Ανακοινώσεις 10 Δεκεμβρίου 2021

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος θα πραγματοποιηθούν οι πιο κάτω εορταστικές εκδηλώσεις: σήμερα Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου στις 4:30μ.μ. θα τελεσθεί Εσπερινός και θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα: «Ο βίος και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα». Αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου στις 5:30μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου και την επομένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος και πάλι του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 4:30 θα τελεσθεί ο Εσπερινός και ακολούθως ο Μέγας Παρακλητικός Κανόνας προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα εκτίθεται προς προσκύνηση η Ιερά Εμβάς του Αγίου Σπυρίδωνος και η Εφέστιος Ιερά Εικόνα του Ναού, με παραστάσεις από τη ζωή και τα θαύματα του Αγίου. Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός από την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ για προσκύνηση.

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο 11 Δεκεμβρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Σάββα Ύψωνα. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τελέσει την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου Πέτρου Ορφανού. Επίσης την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αθανάσιος θα προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου με την ευκαιρία της πανηγύρεως του Ναού, την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ., θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Στον Εσπερινό θα ψάλλει η χορωδία της Μητροπόλεως μας «Ρωμανός ο Μελωδός». Την επομένη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 5:00 θα ψαλεί ο παρακλητικός κανόνας του Αγίου Ελευθερίου. Κατά την διάρκεια όλης της ημέρας θα εκτίθεται προς προσκύνηση μέρος από το ιερό λείψανο του Αγίου.

Από τον «Σύνδεσμο Φίλων Αγίας Σκέπης» ανακοινώνεται ότι πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κρατικού λαχείου στην Λευκωσία, η κλήρωση του αυτοκινήτου μάρκας Dacia. Ο λαχνός που κέρδισε το αυτοκίνητο είναι ο αριθμός 40879.

Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ύψωνα ζητεί νεωκόρο για τις ανάγκες του ναού, κατά προτίμηση συνταξιούχο. Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 99637764.

Ο Ιερός Ναός Παναγίας Χρυσελεούσης Φασούλας ζητεί νεωκόρο για τις ανάγκες του ναού. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 97694171 και 99558139.

Όσοι από τους ακροατές ενδιαφέρονται να υπογράψουν ηλεκτρονικά την αντίθεσή τους προς την θανατική ποινή εναντίον του θανατοποινίτη Frank J. Atwood (Αντώνιου) μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς μας (Σύνδεσμοςhttp://chng.it/Snmg2jfdwg)  και να βρούν το συγκεκριμένο link για να υπογράψουν.

TOP NEWS