Ανακομιδή λειψάνων Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

  • Dogma
καλλίνικος

Με επίκεντρο τον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης Εδέσσης, εόρτασε για πρώτη φορά η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας το διήμερο 14 και 15 Οκτωβρίου την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Καλλινίκου Επισκόπου Εδέσσης.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Βρυούλων κ. Παντελεήμων, Μετρών και Αθύρων κ. Δημήτριος, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημήτριος, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος και ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Ανήμερα της εορτής το πρωί τελέστηκε λαμπρό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βρυούλων κ. Παντελεήμονος και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου, Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιεροθέου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Παροναξίας κ. Καλλινίκου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμορίου κ. Νικηφόρου και του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πελλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Κατά την διάρκεια της Δοξολογίας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου, τα οποία στη συνέχεια τέθηκαν σε προσκύνηση.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

AgKallinikouEdesshs2020 4

TOP NEWS