Ανακομιδή Λειψάνων Αγίου Νικολάου

  • Dogma
ανακομιδή

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, τιμά η Εκκλησία μας την Κυριακή 20/5.

Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νικολάου, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στο τέλος του Εσπερινού θα ακολουθήσει λιτανεία στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα ομιλήσει. Στις 6μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αλμυρού, στο πλαίσιο της Πανηγύρεως, θα φιλοξενηθεί η Τιμία Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ Φαναρίου, από την Παρασκευή 20 έως την Δευτέρα 21/5.

Την Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζει και ο ομώνυμος Μητροπολιτικός Ναός του Βόλου. Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και Παράκληση του Αγίου Νικολάου. Στις 6μ.μ. θα ψαλεί ο Αναστάσιμος Εσπερινός και ανήμερα της εορτής πανηγυρική Θεία Λειτουργία, μετ’ αρτοκλασίας, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.

 

TOP NEWS