Ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
ανακομιδή

Την Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, του Θαματουργού, εορτάζει η Εκκλησία το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου, όπου θα τελέσει την εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της Μονής Παϊσίου Μοναχού, αποφοίτου της Αθωνιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής.

Στη Μητρόπολη Δημητριάδος την Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αγίου Νεκταρίου Ν. Ιωνίας

Την παραμονή της εορτής, στις 7μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει στις 12.30 μετά τα μεσάνυκτα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 6μ.μ. θα τελεστούν ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νεκταρίου.

Αγίου Νεκταρίου Βόλου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Ιγνατίου Αναγνωστοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα ομιλήσει.

TOP NEWS