Ανάπτυξη του τουρισμού με την βοήθεια της Εκκλησίας

  • Dogma
τουρισμού

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης παραμένει για την Ελλάδα ο τουρισμός, ακόμη και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Η πολιτισμική κληρονομιά, η φυσική ομορφιά της χώρας και η γεωγραφική ποικιλομορφία της γίνονται πόλος έλξης τόσο επενδύσεων στον κλάδο του τουρισμού όσο και επισκεπτών. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα, ο θρησκευτικός τουρισμός παρουσιάζει σταθερή ζήτηση καθότι εμφανίζει ένα μέγεθος διόλου ευκαταφρόνητο.

Στάθηκε, μάλιστα, ο λόγος της επίσκεψης της γ.γ. του Υπουργείου Τουρισμού Ευρυδίκης Κουρνέτα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού. «Ο θρησκευτικός και προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής και της στρατηγικής ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού» τόνισε η κ. Κουρνέτα και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου και της αρμόδιας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων.

4084221

Το Υπουργείο συνεργάζεται με την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο, στη βάση τριών αντίστοιχα συμφώνων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί. Επίσης, όπως ανέφερε η κα Κουρνέτα, έχει εξειδικευτεί πιλοτική δράση ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ, με έμφαση στη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, ψηφιακή ξενάγηση και δράσεις προβολής και δημοσιότητας. Για την οριστική διαμόρφωση των σχετικών δράσεων, το Υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Τουρισμού συνεργάζονται στενά με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Παράλληλα στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, η κα Κουρνέτα τόνισε ότι μεγιστοποιήθηκε η προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία. Λόγω των ισχυρών πνευματικών δεσμών της Ορθοδοξίας των δύο λαών, ο θρησκευτικός τουρισμός έχει μεγάλη απήχηση, και φέτος αναμένεται ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα μοναστήρια και τα θρησκευτικά μνημεία μας.

τουρισμού

Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν ειδικότερα οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη Βοιωτία και την ανάδειξη των σημαντικών θρησκευτικών και Προσκυνηματικών χώρων και μνημείων του νoμού, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ