Ανάσταση και Εσπερινός της Αγάπης στο Βόλο

  • Dogma
ανάσταση

Με αναστάσιμη χαρά και ευφροσύνη η Εκκλησία της Δημητριάδος εόρτασε και φέτος το Πάσχα, με κυρίαρχο στοιχείο την πάνδημη συμμετοχή του λαού μας και την παρουσία πλήθους επισκεπτών από διάφορα μέρη της χώρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος χοροστάτησε κατά το Μεσονυκτικό και προεξήρχε της τελετής της Αναστάσεως στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, παρουσία χιλιάδων πιστών, που κατέκλυσαν το προαύλιο και την γύρω περιοχή και με έκδηλη χαρά έψαλαν το «Χριστός Ανέστη». Ακολούθησε η αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, στην οποία συμμετείχε, με τάξη και ευλάβεια, πλήθος λαού.

Το πρωί, στον Μητροπολιτικό μας Ναό, τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης (Β΄ Ανάσταση), προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, τον οποίο πλαισίωσε πλήθος Κληρικών και λαϊκών αδελφών. Κατά την παράδοση, αναγνώστηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες, συγκεκριμένα, στα ελληνικά, στα γαλλικά, στα λατινικά, στα σερβικά, στα αγγλικά και στα γερμανικά, ενώ εψάλη στην ομηρική διάλεκτο από ομάδα κληρικών μας.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος συνεχάρη τον λαό μας για την πληθωρική παρουσία του στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, απηύθυνε προς όλους θερμές αναστάσιμες ευχές και διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά.

20180408_anastasi_20 ανάσταση 20180408_anastasi_17 20180408_anastasi_15 20180408_anastasi_12

 

TOP NEWS