Ανέλαβε η Διονυσιάτικη Επιστασία στο Άγιο Όρος

  • Dogma
επιστασία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Ιουνίου 2019 στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου η καθιερωμένη τελετή αλλαγής της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, η οποία επαναλαμβάνεται κατ’ έτος στην έναρξη της νέας διοικητικής χρονιάς του συγκεκριμένου διοικητικού οργάνου της Αθωνικής Πολιτείας.

Η νέα Διονυσιατικη Επιστασία, την οποία αποτελούν οι Γέροντας Συμεών Διονυσιάτης, Πρωτεπιστάτης, Γέροντας Ευθύμιος Ζωγραφίτης, Ιερομόναχος Μακάριος εκ της Ι. Μονής Αγίου Παντελεήμονος και Γέροντας Εφραίμ Κωσταμονίτης, διαδέχτηκε την απερχόμενη Χιλανδαρινή σε μια λαμπρή αγιορείτικη τελετή.

Το παρών στο Αγιο Ορος έδωσαν μεταξύ άλλων ο πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, ο απερχόμενος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών και στρατιωτικών αρχών, αλλά  και πιστοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Επιστασία είναι το εκτελεστικό όργανο της Ι. Κοινότητος. Εκτελεί ταυτόχρονα δημαρχιακά καθήκοντα για την περιοχή των Καρυών.

Εδρεύει στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο και οι Επιστάτες διαμένουν μόνιμα στις Καρυές για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών του Αγίου Όρους.

επιστασία

 

 

TOP NEWS