Ανοίγουν για το κοινό δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μακρινίτσα

  • Dogma
δημητριάδος

Τις πόρτες τους για το φιλοχριστιανικό κοινό ανοίγουν  δύο ιστορικά Παρεκκλήσια στη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο επισκέφθηκαν σήμερα στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας η κ. Ανθή Μπάτζιου, Δρ. Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγος. Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, η κ. Αναστασία Ντίνα, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνη, Προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο κ. Πασχάλης Σταντζούρης, Αρχαιολόγος Τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιολογικών χώρων, Μνημείων, Αρχαιογνωστικής έρευνας και Μουσείων και ο κ. Νίκος Τσούκας, Γραμματέας του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ορίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την τελετή των Θυρανοιξίων δύο ιστορικών ιερών Παρεκκλησίων της Μακρινίτσας, του Αγίου Νικολάου (Κρυφό Σχολειό) και των Αγίων Πάντων, που αναπαλαιώθηκαν και συντηρήθηκαν, χάρη στις άοκνες προσπάθειες της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Τα θυρανοίξια και οι λοιπές εκδηλώσεις, που θα ανακοινωθούν εν καιρώ, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 22/10, μετά την Θεία Λειτουργία, που θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρινίτσης.

Επίσης, συζητήθηκε η συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας με την «Μαγνήτων Κιβωτό», στο πλαίσιο του νέου θεματικού έτους, 2018, που θα είναι αφιερωμένο στον λαϊκό πολιτισμό.

TOP NEWS