Ανώνυμες επιστολές αναστατώνουν την Εκκλησία

  • Dogma

Την καθαίρεση Ιεραρχών για την υπόθεση των ελέγχων του ΣΔΟΕ, ζητά εμμέσως πλην σαφώς με επιστολή  προς τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ομάδα που αυτοτιτλοφορείται ως «Ενεργά Μέλη της Εκκλησίας, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί».

 

Μια ανυπόγραφη επιστολή δεν θα ήταν ποτέ θέμα, ότι κι αν έγραφε. Ωστόσο αυτού τους είδους οι επιστολές, κάνουν την εμφάνιση τους σε περιόδους σημαντικών κρίσεων και είναι ένα δείγμα της μεγάλης αναταραχής που επικρατεί στο εσωτερικό της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

 

Παλαιότερα, σειρά ανώνυμων επιστολών κυκλοφορούσε μεταξύ Μητροπολιτών και εκκλησιαστικών προσώπων, από ομάδα που υπέγραφε ως «Φρουροί της Ορθοδοξίας» προκαλώντας αναστάτωση.

 

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών των κειμένων που κυκλοφορούν κατά καιρούς είναι, η κάθαρση.

 

Τα  «Ενεργά Μέλη της Εκκλησίας, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί» σημειώνουν στην επιστολή τους πως «Η παρούσα τραγική πραγματικότητα δεν ελέγχεται και τα σκάνδαλα του 2005 ωχριούν προ των τωρινών».

 

Καλούν δε τους Μητροπολίτες αποδέκτες της επιστολής τους, να πάρουν πρωτοβουλία «κινήσεων και προτάσεων». Προτείνουν να ενεργοποιηθεί  η 785/24.02.2005 απόφαση της Δ.Ι.Σ. για την κατάθεση πόθεν έσχες των Ιεραρχών μαζί με τα Ε9 τους αλλά και να καταγραφούν ότι λογαριασμοί υπάρχουν.

 

«Κατόπιν, μετά συνέσεως και αποφασιστικότητος, να υπάρξη άμεσος λήψις Νομοκανονικών αποφάσεων, βάσει των Ιερών Κανόνων και της Ορθοδόξου Πατερικής Παραδόσεως» σημειώνουν.

 

RNN | Newsdesk

 

 

 

 


ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ολόκληρη η επιστολή

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ