Αντιδράσεις για τα μέτρα στις εκκλησίες: Τι θα προτείνουν οι ιεράρχες για συμβιβασμό

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

Πολύ αυστηρά φαίνεται πως θεωρούν τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορονοϊό, πολλοί ιεράρχες αλλά και πιστοί.

Υποστηρίζουν ότι δεν είναι αρκετό να ανοίξουν οι εκκλησίες μόνο την ημέρα των Χριστουγέννων και των Θεοφανίων.

Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης την Τρίτη  και την Τετάρτη, οι Ιεράρχες αναμένεται να θέσουν τη δική τους συμβιβαστική πρόταση προς την Κυβέρνηση, για να εκτονωθεί η κρίση. Ποια είναι αυτή;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ θα προτείνουν να γίνει άλλη μία λειτουργία, την 1η Ιανουαρίου του Αγίου Βασιλείου με ανοιχτές τις εκκλησίες για τους πιστούς. Θα ζητήσουν επίσης να γίνουν κυλιόμενες λειτουργίες ώστε να συμμετέχουν περισσότεροι πιστοί αλλά και να επιτρέπεται η ατομική προσευχή από τις 21 Δεκέμβριου έως τις 6 Ιανουάριου…

Για τον αριθμό των πιστών, αναμένεται να προτείνουν να αυξηθεί ο αριθμός εκείνων που θα μπαίνουν στους ναούς και αυτό να συνδεθεί με τα τετραγωνικά μέτρα (πχ 1 πιστός ανά 10 τετραγωνικά μέτρα). Η εκκλησία βέβαια, θα κληθεί διασφαλίσει ότι θα τηρηθούν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, αποστάσεις και αντίδωρα σε συκευασια.

Ο μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος ανέφερε: «Δικαίως θα πει ο λαός αυτός, σεβασμιότατε, Άγιοι πατέρες, πώς εμένα με αποκλείετε; Με ποιο κριτήριο με αποκλείετε και θα μπουν μόνο εννέα; Ενώ αν υπήρχε μία μεγαλύτερη ελαστικότητα, η Εκκλησία έχει τον τρόπο, όπως το έχει αποδείξει έμπρακτα 10 μήνες τώρα και τα μέτρα να διασφαλίσει, αλλά και τις πνευματικές ανάγκες του λαού”.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS